Nu cu mult timp in urma, am reusit sa strang banii necesari pentru a-mi cumpara un televizor 3D de la Samsung, ce suporta video de calitate foarte inalta, dar si in acelasi timp 3D. Cu acest televizor sunt capabil sa vad toate posturile de televiziune de la reteaua locala la care sunt abonat intr-un mod cu totul spectaculos, sa nu mai spun de canalele HD pe care le am incluse in pachetul de abonament, ce nu sunt foarte demult timp aparute.
Bineinteles ca nu exista filme 3D pe posturile de televiziune de la nivel global, fiindca asta ar insemna ca acele canale sa incorporeze tehnologia 3D nefiind capabili sa transmita tuturor persoanelor care urmaresc televizorul. In zilele noastre televizoarele 3D au inceput sa se ieftineasca, insa nu pot spune ca sunt prea multi oameni ce detin astfel de televizoare, nu stiu daca 2 cunostinte de ale mele cel mult au televizoare 3D asa ca pot spune ca sunt avantajat la categoria asta.
Pentru a vedea un film 3D trebuie sa te deplasezi la un cinema 3D in care este aglomerat, nu poti pune pauza si trebuie sa platesti si bilet pentru aceste lucruri. Asa ca m-am gandit la o metoda sa pot vedea DVD-urile cu filme 3D pe care le puneam pe PC, pe noul meu televizor gigant.
Calculatorul si biroul se afla in coltul camerei, iar televizorul l-am prins pe mijlocul peretelui din camera. Distanta intre televizor si calculator este relativ mica, asa ca singura mea varianta pentru a vedea filmele de pe PC pe TV, era sa achizitionez un cablu hdmi.
Spre deosebire de alte cabluri, o conexiune HDMI transmite date necomprimate audio-video intr-o forma digitala 100 la %. Tehnologia HDMI este standardul pentru conectarea echipamentului HD si 3D. Virtual fiecare TV, receiver AV, DVR, Blu-ray disc Player si consolele vandute in ziua de azi vin cu cel putin o conectare HDMI.
De aceea am accesat magazinul online Cablu-conectica si mi-am dat comanda de un cablu gold HDMI de 5 m, pentru avea posibilitatea de a conecta si televizorul din sufragerie la PC.
Specificatiile HDMI includ multe functii avansate care ajuta la schimbarea modului in care experimentam cinema-ul de acasa, acum si in viitor. Unele din aceste caracteristici optionale includ suportul 3D pentru filme si jocuri captivante, rezolutii inalte, cum este 1440p si 4K, rate de refresh mai rapide, ca 120 Hz. Pe langa acestea ofera si culori profunde, aducand paleta de culori HDTV de la milioane la trilioane.