Skip to content

Jurnalistii sunt abuzati pe retelele sociale

Hat with Press tagAi fost abuzat vreodata fiindca esti jurnalist? Evident potrivit unor cercetari tentative, oamenii folosesc des social media pentru a insulta, sau chiar ameninta reporteri. Cercetatorii de la universitatea de la Central Lancashire spera sa descopere daca problema este raspandita peste tot si cum se comporta jurnalistii abuzati in astfel de situatii.

Acestia vor ca profesionisti media sa ia parte la un mic studio online, ce permite participantilor sa vada rezultatele. Lectorul senior Amy Binns, un fost reporter de la Yorkshire Post spune ca au avut deja destule probe anectodice despre experienta de abuz al jurnalistilor. Acesta spuna ca unele lucruri pe care le-a citi i-a facut rau, dar studiul e menit sa treaca peste aceste cazuri speciale pentru a strange date despre nivelul problemei si cum raspund jurnalistii, atat practic cat si emotional.

Desigur, jurnalistii au des parte de intalniri cu oameni care sunt foarte emotionali. Cultura este obisnuita sa scape de experienta de la birou si sa se destreseze, iar asta poate fi o modalitate grozava sa scapi de stres.

Pana acum, au luat parte in jur de 100 de oameni la acest sondaj, iar majoritatea erau jurnalisti de actualitate sau jurnalisti din sport. Cea mai comuna insulta, in proportie de 70%, au fost despre munca jurnalistilor sau piata pentru care muncesc. Aproape jumatate din participanti au primit insulte personale, 27% au fost amenintati si 8% au primit insulte sexuale si 6% au fost amenintati sexual.

Cum au reactionat jurnalistii? Ei bine majoritatea, in proportie de 58% au raspuns publicului, aproape la fel de multi au blocat utilizatorii, in timp ce 15% si-au sters post-urile originale pentru a scapa de mesajele abuzive.

Binns spune ca desi traditia din birourile de la ziar contine umor negru si comportament de macho, 75% din jurnalisti spun ca au fost mai mult sau mai putin suparat si 30% au fost foarte suparati si 11% au spus ca au fost infricosati sau intimidati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *