packaging-en-gb-eff84b4c5c01ae60b6013ef089151954Sa realizezi un joc este cu adevarat scump. Vreau sa spun foarte scump. Mult mai scump decat ar fi sa realizezi un tort sau un articol de imbracaminte. Jocurile sunt mult mai distractive si interesante, deci ar fi relativ sa fie scumpe nu? Vreau sa spun ca in jocurile video ar fi mai putin distractive decat sa te uiti la un articol de imbracaminte?

De exemplu, Grand Theft Auto V. Pana la data de azi, este evaluat ca fiind cel mai scump joc creat vreodata, avand o echipa formata din cateva sute de membri si peste 5 ani sa fie creeat. Adaugati la toate aceste lucruri, milioane de dolari care au fost investiti in reclamele necesare pentru a scoate jocul in evidenta, iar pretul final nu este deloc ieftin. Cu toate acestea, jocul a prosperat, a fost vandut mai repede decat curcanii de craciun si a fost mult mai distractiv decat o camera de mobila.

A avut un sfarsit de poveste. Dar sa arunci bani pe lucruri, nu are intotdeauna efectul de a face lucrurile atat de grozave, dupa cum a realizat si Bill Gates dupa ce a terminat personal sa ingroape ultimul player mp3 Zune in mijlocul desertului Arizona.

Eticheta de preturi pusa pe creearea de jocuri devine tot mai transparenta, cu ridicarea eminentei site-urilor precum Kickstarter, si jocurile insisi inghit mai mult bani decat au inghitit vreodata multumita graficii imbunatatite, actorilor de voce faimosi, licentelor de film si asa mai departe. Sunt mai mari ca niciodata, iar motivul este ca este nevoie tot de mai multi bani sa le creezi. Dar in mod tragic, investitia uriasa intr-un joc este fara nici un rost. Unele jocuri sunt atat de scumpe si atat de rele, incat vei fi uimit ca pot sa coste vreun ban.

Exista jocuri extrem de scumpe si extrem de nereusite precum Enter The Matrix, Beyon : Two Souls, L.A. Noire, All Points Bulletin,  Too Human, Disney Infinity, chiar pana si Crysis 3.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *