Stim ca fiecare aliment in parte aduce sau nu un aport de vitamine, minerale, nutrienti pentru organism. Daca asta nu se intampla fii sigur ca actiunea este invers si atunci incepi sa ai probleme. Desigur ca sistemul digestiv este primul afectat si in prima faza cu un mic discomfort se vor observa schimbari la nivelul aspectului tenului, parului, pe scurt sanatatea din toate punctele de vedere.

Insa preferintele culinare difera si devine obositor sa tii pasul cu un mic sir de astfel de alimente. Ai nevoie de creativitate si mai ales de determinare, de convingere ca asta este ceea ce urmaresti- sa ai grija de tine. Astfel ca pentru pasionatii de paste fainoase se pare ca obiceiul nu este tocmai din randul celor mai bune. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o legatura intre acestea si depresia.

Si mai concret exista cu 40% mai multe sanse ca un individ care pofeste in mod frecvent la paste fainoase sa dezvolte la un moment dat o forma de depresie. Asta ar insemna ca italiencele sunt cele mai predispuse. Asta pentru ca un studiu realizat in acest sens a scos la iveala legatura oarecum surprinzatoare: din randul a 43,000 de femei 41% au fost cele care au cautat ajutor medical pentru a trata depresia. Din randul acestora se pare ca obiceiurile culinare au vizat multe prajeli si in special cartofii prajiti, paine si paste.

Insa cum orice invat are si dezvat se pare ca putem tine sub control daca nu trata orice forma de depresie ce apare sub influenta modului in care ne alimentam. Se recomanda asadar sa se consume mai multi morcovi, peste, dovleac si ulei de masline. Partial asta nu ar fi o problema doar ca printr-o maniera tot mai agresiva si extinsa de a promova mancarea de tip fast food ne lasam acaparati de astfel de alegeri.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *