Stim ca o cafea aduce acea doza de cafeina care ne invigoreaza. De aceea a si de devenit bautura preferata dimineata. Insa nu numai aceasta aduce acesr efect astfel ca in urma unor amanuntite studii s-a ajuns la concluzia ca lumina albastra poate avea un efect similar daca nu chiar mai bun.

O situatie contrara caci pana acum se stia ca lumina albastra de fapt afecteaza in special somnul. Orice dispozitiv care are o lumina albastra reduce secretia de melatonina, vitala pentru ca organismul sa functioneze la un ritm normal, cu care s-a obisnuit. Este afectat asa zisul ceas intern. Si totusi cercetatorii spun ca exista un timp potrivit pentru ca expunerea la lumina albastra sa fie benefica.

Efectele benefice ale luminii albastre se refera la imbunatatirea functiilor cognitive si de asemenea aduce un ritm mai alert creierului. Imbunatateste si memoria asa cum au arata rezultatele studiilor de cercetare. Si nu se opreste aici. Asa cum declara cei in cauza responsabili cu studiul se pare ca lumina albastra are influente in functiile psihomotorii iar de aici se considera o cale lunga si o noua deschidere catre alte tratamente. Un prim exemplu ar fi pentru cei de la Spitalul Universitar din  Heidelberg care au inventat un soi de tratament pe baza de lumina albastra. Este un plasture menit sa scada din intensitatea durerii.

Mai mult decat atat, aceeasi lumina albastra poate combate mirosul neplacut al respiratiei. Bacteriile din saliva sunt astfel distruse si stim ca pentru tratamentul estetic dentar lumina albastra este parte din procesul de albire. Iar in viitor cercetatorii spun ca datorita efectelor pe care lumina albastra le are asupra unor parti ale creierului s-ar putea sa fie sursa pentru diverse afectiuni, spre exemplu pentru pierderea vederii ori deficiente cognitive.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *