Gazon

GazonDaca ai pamantul potrivit, si ai plantat gazonul potrivit, cum iti pastrezi iarba verde si sanatoasa?

Exista cateva componente majore pentru intretinere gazon.

Irigatul este simplu. Regula generala este sa uzi foarte mult, cand gazonul are nevoie, decat sa uzi foarte putin dar frecvent. Daca uzi gazonul putin, apa nu va intra in pamant asa ca nu te va ajuta prea mult. Ar trebui sa uzi destul de mult si adanc, incurajand radacinile sa creasca adanc in pamant. Recomandarile de irigare variaza intre diferitele tipuri de pamant, dar ca o regula principala, uda pana exista 2.5 cm de apa pe suprafata pamantului.

Trebuie sa incepi sa uzi de indata ce iarba incepe sa se usuce. Culoarea sa se va schimba din verde intr-un gri albastrui, si va pierde din stralucire. Daca iarba nu isi revine dupa cateva secunde dupa ce ai calcat-o, are nevoie de apa. Cel mai bun timp de a uda gazonul este dimineata, apa nu se va evapora atat de repede si usor cum o va face dupa amiaza si va racori iarba de indata ce temerpatura incepe sa creasca.

Cositul reduce volumul de munca asupra sistemului de radacina a plantei din iarba. O iarba mare deasupra pamantului necesita mai multa apa si nutrienti de sub pamant. Este mai usor pentru radacina sa furnizeze planta daca iarba este mai mica. Cositul de asemenea incurajeaza planta de iarba sa se extinda. Cand cutitele taie frunzele, planta trebuie sa creasca noi fruneze pentru a absorbi razele soarelui. Acest lucru ajuta la construirea unui gazon mai greu si mai gros, ce este mai rezistent la boli si la buruieni.

Este cel mai bine sa cosesti frecvent iarba in timpul sezonului de crestere. Regula spre perfectiune este sa nu tai mai mult de o treime din iarba o data, nu este bine ca planta sa piarda atat de mult din abilitatea sa de a face fotosinteza brusc. O greseala comuna a cositului este sa tai iarba prea scunda. Este bine sa pastrezi sezonul rece al ierbii la aproximativ 7.5 centimetri inaltime, si in sezonul cald la 5 centimetri. Ai putea vrea sa variezi inaltimea cositului de-a lungul anului. In toamna, iarna si primavara, poti cosi mai aproape fiindca temperatura este rece si apa este mai din abundenta. In vara, lasa iarba sa creasca mai mult. Umbra te va ajuta sa racoresti pamantul.

Expertii in ingrijirea gazonului recomanda fluctuarea modelului de gazon. Ascute-ti cutitele cositoarei de cateva ori pe an pentru a asigura o taiere sanatoasa, bine taiata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *