Gamepad de Xbox One

Gamepad de Xbox OneJucatorii ce spera sa joace jocurile de PC, cu un controller de Xbox One, nu vor trebui sa astepte atat de mult sa faca acest lucru, la fel cum Microsoft, spune ca suportul de PC pentru cel mai nou controller de sistem va fi disponbil foarte curand.

Intr-un raspuns la un post NeoGAF, prin intermediul Polygon, plangandu-se de lipsa de suport oficiala pnetru PC al controller-ului, directorul de programare Xbox Live, Larry Hryb, cunoscut mai bine ca si Major Nelson, a spus ca, in curand, foarte curand. Din pacate nu a spus nimic mai specific decat acest lucru, asa ca ramanem in intuneric in legatura cu data de lansare pentru driverele de PC.

Anul trecut, Microsoft a anuntat ca suportul pentru controller va veni in anul 2014, dar a insistat ca a face acest lucru sa se intample nu este asa de simplu pe cat pare. Compania a spus intr-o declaratie in august, ca noul protocol wireless, combinat cu abilitatea de a functiona in modul cu fir, si aditia caracteristicilor, cum ar fi declansatoarele Impulse, inseamna ca noul software trebuie sa fie scris si optimizat pentru PC. De asemenea acestia sustin ca mai este de munca, pentru a se asigura ca jocurile existente ce sprijina controllerul de Xbox 360, vor functiona cu controllerul de Xbox One. In timp ce pare trivial, este defapt o munca dedicata pentru ca toate aceste lucruri sa functioneze pentru utilizator.

Cand driverele vor fi in sfarsit lansate, controllerele de Xbox One ce vin cu sistemul vor funcitona cu PC-urile, la fel ca si in cazul controllerelor pentru Xbox 360. In alte cuvinte, nu vei fi nevoit sa cumperi un controller produs special pentru a fi folosite de PC-uri, desi cu controllerele de 360, Microsoft ar putea sa vanda controllere realizate special pentru PC, la un moment dat in viitor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *