Skip to content

Importanta curelei de transmisie

curea transmisieCureaua de transmisie a masinii este o parte esentiala a motorului, care asigura ca eficienta mecanicmului in cauza este mentinuta si intretinuta in cadrul standardelor recomandate. Ajuta la functionarea mai multor accesorii periferice si ajuta la reducerea frictiunii generate in interiorul motorului, astfel ca ii imbunatateste performanta.

Insa, pentru a cunoaste cu adevarat cat este de importanta o asemenea piesa auto, trebuie sa cunoastem exact ce reprezinta aceasta si felul in care functioneaza in cadrul unui vehicul. O curea de transmisie face sa mearga celelalte piese auto ale masinii cum ar fi pompa de apa, pompa de servodirectie si alternatorul, toate intr-o maniera sincronizata.

Daca masina ta dispune de mai multe sisteme de curele de transmisie, poti sa nu iti dai seama atunci cand una dintre curelele de transmisie prezinta o defectiune. A conduce totusi masina in asemenea conditii poate cauza daune permanente motorului iar pentru a evita o asemenea situatie, ar trebui sa fie facute niste verificari regulate. Pentru inlocuirea curelei de transmisie a masinii tale in cazul in care  s-a uzat de tot, gasesti aici piese auto originale pentru a achizitiona ceea ce ai nevoie.

In ziua de azi, cureaua de transmisie a inlocuit numeroasele curele care existau pentru fiecare dispozitiv al masinii in parte si acum pune in functiune alternatorul, popmpa de apa, pompa de aer, compresorul si pompa de servodirectie de la sine. O buna asemenea piesa auto ajuta la scaderea frictiunii dintre piesele motorului si le creste eficienta. O curea de transmisie de calitate este fabricata dintr-un cauciuc rezistent si elastic si dispune de o tensiune buna.

Oricum, cu timpul, frictiunea si caldura slabeste structura, tensiunea se reduce iar dispozitivele periferice ajung sa nu mai functioneze la fel de bine ca la inceput, in cele din urma ajungand sa dea gres si sa rezulte in avarierea completa a acestei parti a masinii. In mod normal, curelele de transmisie ale masinii ar trebui sa fie verificate pentru uzura si deteriorare in cadrul vizitelor regulate la service-ul auto.

Cureaua de transmisie rezista intr-o conditie  foarte buna timp de 64 de mii de kilometri parcursi sau in jur de 3 ani de rulare a masinii. Aceasta piesa auto poate sa isi scada tensiunea  din cauza unor motive ca uzura si frecarea, instalarea nepotrivita in cadrul motorului rezultand intr-o tensiune neregulata, din cauza caldurii excesive sau din cauza scurgerilor de combustibil de la motor.

Ca sa spunem asa, cureaua de transmisie a masinii tale este piesa de rezistenta  acesteia, dand viata motorului si celorlalte componente ale vehiculului in cauza, de aceea trebuie sa fie verificata mereu si inlocuita daca este necesar un asemenea lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *