Cromul organic este un mineral esential organismului si asigura la o buna functionare. Cromul se gaseste in foarte multe alimente si este raspunzator de functionarea buna a organismului cum ar fi imbunatateste digestia sau regleaza tensiunea. Acest mineral se gaseste in drojdia de paine, cartofi, carne, melasa, condimente, paine integrala, cereale, fructe, branzeturi, produse vegetale etc. dar poate fi acumulat si din tablete de crom organic.

In cazul in care consumati apa de la robinet aduceti un aport destul de mare de crom in organism. De asemenea in cazul in care gatiti in cratite de inox, acestea vor elibera o cantitate destul de mare de crom.

Cromul ajuta la transferul glucozei din sange si este folosit in procesele pentru sintetizarea de grasime, carbohidrati si proteine. Cromul are un rol foarte important pentru cei care sufera de diabet deoarece ii ajuta sa isi controleze glicemia. Acest element incetineste pierderile de calciu si previne pierderea masei  oasoase din timpul menopauzei la femei.

Cromul  care se gaseste in mancare nu este deloc daunator insa dozarea lui in mod excesiva poate dauna stomacului. Acest element trebuie sa fie indicat si de medicii specialisti. In cazul in care aveti probleme cu greutatea cromul poate fi o solutie foarte buna. Lipsa cromului din organism creste sensibilitatea la glucide si duce la cresterea in greutate. Acest element ajuta foarte mult la pierderea kilogramelor fara sa aiba efecte secundare. Pe langa tratamentul cu crom este esentiala bineinteles, miscarea si alimentatie. Acest produs are in compozitia sa picolinat de crom care are ca si efect arderea grasimilor.

Diabetul poate fi de asemenea, tratat cu ajutorul cromului. Insulina este unul dintre cei mai importanti hormoni care si are rol in slabilizarea greutatii corporale, dezvoltarea musculaturii, reglarea functionarii aparatului cardiovasculator. In cazul in care suferiti de diabet si utilizati cromul aceasta va intensifica nivelul de insulina din organism.

Pentru persoanele active, care fac sport si isi doresc o crestere a masei musculare se recomanda crom deoarece acest are efect de incorporare a proteinelor si participipa la dezvoltarea musculaturii. De asemenea, acest element ajuta la reducerea grasimilor din organism.

Insa, asa cum putem prelua cromul din diferite alimente il si pierdem foarte usor. In timpul digestiei 80% din cantitatea de crom din organism se pierde. De aceea este nevoie sa introducem o cantitate cat mai mare de crom in organism prin suplimentele alimentare. Cromul care ramane in organism din alimente nu este suficient incat sa ajunga pentru stabilizarea tuturor problemelor. Tabletele de crom contin picolinat de crom care are rolul de a scade nivelul de colesterol din sange si creste nivelul lipoproteinelor care au o densitate mare fapt ce are drept rezultat scaderea depunerii de colesterol pe peretii  arteriali si implicit scade riscul afectiunilor cardiovasculare.

Persoanele care consuma mult dulce au o cantitate mult mai mica de crom. Cercetatorii au demonstrat faptul ca persoanele care consuma dulce in exces nu au nivelul de crom corespunzator in organism. Tot specialistii admit faptul ca 90% din populatie nu au nivelul de crom corespunzator in organism.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *