Obisnuiesti sa speli hainele si cu diferite metode de a face asta incerci in acelasi timp sa nu strici tesaturile. Diferite tipuri de detergenti, balsam delicat si o temperatura joasa este ciclul de spalare ce caracterizeaza numeroase situatii. Ori din lipsa de timp setezi acel program scurt cu implicit o temepratura modesta a apei de spalare. Stii insa ce se ascunde in spatele acestei situatii?

Expertii in igiena avertizeaza asupra modului in care spalam hainele. Cu cat temperatura va fi una mai mica cu atat va fi mai mare nivelul de germeni ce se dezvolta in masina de spalat si peste tot intre haine. Asta pentru ca la conditii de acest gen microbii nu sunt distrusi ci dimpotriva se raspandesc intre toate hainele si creeaza un inevitabil „cocktail”. Ba mai mult deacat atat un obicei prost este acela de a inchide masina de spalat dupa folosire. In felul acesta se creeaza si aici un mediu propice pentru bacterii, pentru inmultirea acestora.

Care sunt sfaturile specialistilor? In primul rand pana cand sa speli hainele spala masina automata. Este o prima regula care sa iti asigure o eficienta a spalatului. Pentru ca astfel masina de spalat depoziteaza si ea bacterii ce se transmit pe haine, exact opusul a ceea ce se intentioneaza. Iar dupa fiecare spalare permite aerului sa patrunda in masina pentru ca astfel se mentine un nivel mai scazut, cel putin nu o inmultire, a „familiilor” de bacterii. Stiai de exemplu ca o singura lingura de apa din masina de spalat contine un milion de bacterii?

In al doilea rand cu fiecare rand de haine pe care le vei spala seteaza o temperatura optima. Chiar daca una joasa, de 30, 40 de grade va insemna poate si un consum redus de energie insa te va tine departe de batcerii cand le vii de hac cu temperaturi ale apei de spalare la un nivel mai ridicat.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *