Skip to content

Iarna ne ingrasa

GrasaDaca aruncam o privire asupra regnului animal, vei observa ca mamiferele acvatice in climatul mai rece, dezvolta natural un start de grosime pentru a te mentine cald in iarna. La unele moduri, noi oameni avem aceleasi instincte in timpul lunilor de iarna.

Ramai cald. Exact ca ursul polar si vidra, este posibil ca oamenii sa dezvolte un strat in plus de grosime pentru a se mentine calzi. Unele studii au afisat ca, copii care sunt nascuti in timpul iernilor reci au sanse semnificativ mai mari sa devina obezi ca si adulti. Daca aveti un micut pe drum, dati drumul la caldura.

Lipsa de soare. Oricine se trezeste in lumina soarelui dimineata, sau cine a adormit in timpul unui film in care luminile sunt scazute, stie ca razele de soare te mentin treaz si energizat. Fara razele soarelui stralucind in dupa amiaza, tindem sa ne relaxam mai devreme. Stim cu totii ce inseamna acest lucru, o activitate scazuta si mai putine calorii arse.

Suntem subexpusi. Oamenii vor sa arate bine doar daca corpurile lor sunt expuse. Mergand la piscina vara, purtand un maieu, sau un tricou in mall, aceste motivatii dispar iarna. Nu vei avea aceleasi presiuni de a arata bine pentru altii.

Exercitii de calitate scazuta. Hai sa recunoastem, nu veti petrece aceiasi cantitate de timp jucandu-va cu mingea in parc iarna, atunci cand este frig. Cand in sfarsit exersezi, vei folosi un dispozitiv sau un aparat in casa ta calda.

Mai putin gatit. La inceput, cand te gandesti ca mai putin gatit inseamna mai putina greutate obtinuta. Acest lucru ar fi adevarat daca mai putin gatit inseamna mai putin mancat. Din nou, soarele apare mai devreme, pare mai tarziu decat este. In loc sa iesi la un gratar la ora 7, te vei gasi stand la McDrive, incercand sa-ti cumperi ceva de la McDonalds.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *