Unghiile false nu pot dauna in vreun fel unghiilor tale naturale, si totusi este foarte important sa ai grija atunci cand folosesti unghii cu acril, sau mai bine zis atunci cand ti le aplici tu sau iti sunt aplicate la salonul de cosmetica. Cateodata, un spatiu gol se dezvolta intre unghia falsa aplicata si unghia naturala.

Daca unghia falsa este lovita din greseala sau data peste cap, se poate separa de unghia naturala. Spatiul gol dintre aceste doua straturi de unghii se umezeste din cauza mediului inconjurator si o infectie poate aparea.

O infectie la unghie poate aparea de asemenea si daca unghiile cu acril sunt prea lungi sau prea rigide, sau daca aceste unghii false sunt aplicate cu instrumente nesterilizate. Daca se ajunge in situatia in care sa dezvolti o infectie la unghii, unghia ta naturala ar putea deveni mai subtire si mai fragila sau chiar casanta, si va trebui sa faci un tratament de intarire pentru a o ajuta sa isi revina.

Este posibil de asemenea sa intampini o reactie alergica la componentele unghiilor false cu acrilic sau la adezivii cu care acestea sunt lipite de unghiile naturale. Acest fapt poate rezulta cu roseata, inflamare si dureri la nivelul unghiilor. Daca alegi sa iti aplici unghii false la un salon www.unghii-false-bucuresti.ro, pentru a scapa de orice grija si pericol de a face ceva cum nu trebuie acasa, ar trebui sa urmezi pasii acestia:

  • Ai grija sa mergi la un salon recunoscut in domeniu si care are licenta de profesare, si lasa-te indrumat si ingrijit doar de profesionisti care au de asemenea diploma si cursuri terminate in domeniul cosmeticii unghiilor.
  • Fii pe faza ca in salonul respectiv sa nu existe mirosuri ciudate sau aburi. Un miros puternic ar putea fi un semn al unei aerisiri proaste.
  • Asigura-te ca tehniciana ta sterilizeaza toate ustensilele pe timpul tratemntului si iti spala mainile cu atentie intre clientii pe care ii are de ingrijit.
  • Inmoaie-ti unghiile intr-un bol caldut de apa cu sapun inainte ca tratamentul sa inceapa.
  • Nu permite ca cea care se ocupa de tine sa iti taie cuticulele sau sa le impinga inspre capatul unghiei. Acest procedeu poate creste riscul unei infectii la unghii.
  • Nu permite ca suprafata unghiilor tale naturale sa fie slefuita sau netezita inainte ca unghiile cu acrilic sa-ti fie aplicate. Acest procedeu  isi slabeste unghiile naturale.
  • Cere sa se foloseasca o noua pila de unghii atunci cand acestea iti sunt pilite sau mai bine aduti-o pe a ta de acasa sau cumpara tu una noua. De vreme ce unghiile nu pot fi sterilizate, macar pila de unghii ce se va folosi pentru forma acestora sa fie curata si neutilizata pe nimeni altcineva.

Daca optezi pentru unghii false pe care sa ti le aplici singura acasa, urmeaza aceste instructiuni de mai sus, dar mai ales instructiunile de pe ambalajul unghiilor false pe care ti le-ai achizitionat.

Ai grija sa ti el aplici intr-o zona bine ventilata si fii atenta sa iti protejezi pielea din jurul unghiilor de chimicalele folosite pentru aplicarea unghiilor false. Iar daca suspectezi o infectie a unghiilor sau ai parte de roseata, umflaturi sau durere la nivelul unghiilor, consulta un medic dematolog pentru o evaluare ca la carte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *