grija obsesiva de bebelus
grija obsesiva de bebelus

Nu este un lucru rau sa te preocupi atat de mult de bebelusul tau, mai ales daca esti pentru prima data mama si iti este atat de drag, in ciuda tuturor inconvenientelor pe care ti le poate oferi postura de mama. Chiar daca micul tau copil are nevoie de o atentie maxima si de toata protectia ta, dar si de dragostea de mama, asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi si sa intreci masura in ceea ce priveste ingrijirea lui sau supravegherea lui permananta.

Inca de la inceputul posturii tale de mama, dupa ce te intorci acasa de la maternitate cu al tau bebe, incepi sa iti pui mii de intrebari si incepi sa citesti tot felul de manuale si ghiduri pentru proaspetele mame, incat la un moment dat ajungi sa exasperezi pe toata lumea cu detaliile tale legate de bebe mic.

Daca vei incepe sa ii acorzi o atentie atat de mare copilasului tau, incat nu vei mai avea ochi pentru nimic altceva, vei ajunge la un moment dat sa il transformi in centrul universului tau, dand la o parte pe toti din jur si asta nu va fi de bine.

Este ok sa ai grija de bebele tau si sa il tratezi cat se poate de bine, pentru ca este al tau, sange din sangele tau, si vrei sa-i dai tot ce ai mai bun, insa ai grija sa nu il cocolosesti inca de mic pentru ca altfel va ajunge sa creasca un rasfatat si un alintat si cu siguranta nici tu nu vei mai avea in vedere nasterea unui alt copil, fratior sau surioara pentru acesta.

Daca pana si la birou incepi sa vorbesti despre bebe al tau si daca pe strada deschizi o discutie la intamplare despre ingrijirea acestuia, atunci cu siguranta ca ai devenit cam obsedata de acesta si de ingrijirea lui. Daca si la o cafea sau la un suc cu prietenele tale fara copii aduci in discutie mereu pe bebe, atunci ai o problema. Chiar esti obsedata de cel mic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *