Skip to content

Grija fata de rozatoarele de companie

O parte foarte importanta din grija pe care i-o porti anumalului tau de companie, fie el rozatoare, peste, caine sau pisica este de a-ti petrece cat mai mult timp impreuna cu el. Nu este atat de amuzant sa ai un animalut de companie care sa stea in cusca toata ziua, la fel cum la tara nu este indicat sa iti tii cainele in cusca sa toata ziua.

Trebuie sa il mai si scoti pe afara sa alerge, sa te plimbi cu el, sa il hranesti din palma si sa se bucure de libertate din cand in cand. Imprietenirea si petrecerea timpului cu animalutul de companie poate fi facuta si doar prin simpla lasare deschisa a usii de la cusca sa ori sesiunile de joaca cu acesta sau de dresare a lui prin intermediul gsutarilor drept rasplata.

Vei descoperi faptul ca, cu cat mai mult timp iti vei petrece cu animalul tau de companie, cu atat mai apropiati veti deveni si va veti iubi mai tare unul pe celalalt. Ofera-i cateodata gustari bune soricelului tau. In timp ce multa lume foloseste gustarile bune pentru a-si dresa animalutele, cateodata vei dori sa ii dai asa ceva doar pentru ca vrei tu si pentru ca merita.

O samanta de floarea soarelui sau putina branza pot fi gustarile perfecte pe care i le poti da rozatorului tau ca sa aiba incredere in tine pentru inceput. Mai tarziu, acestea pot fi o recompensa pentru un comportament bun. Ofera-i animalutului tau de companie mancarea de care are nevoie.

Exista cateva branduri anume pentru alimentele cele mai adecvate si indicate pentru soareci si sobolani. Este cel mai bine sa ii dai exact tipul de mancare destinat taliei si rasei lui. Mancarea special creata pentru rozatoare va avea exact cantitatea suficienta de proteine si grasimi necesare bunei cresteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *