Compania GoPro Inc. a fost fondata in 2002 de catre Nicholas Woodman, realizand camere foto-video digitale pentru a captura imagini unice din perspectiva first-person. GoPro Hero 4 este o continuare a seriei de camere de la GoPro, fiind o varianta imbunatatita a predecesoarei sale GoPro Hero 3+.
Cea mai recenta lansare a celor de la GoPro vine in doua variante: silver si black. Poti vedea aici GoPro Hero4 Silver si toate specificatiile sale. GoPro Hero 4 este alegerea optima pentru cei pasionati de aventura si andrenalina, care doresc sa isi documenteze incursiunile. Compacta si portabila, GoPro Hero 4 beneficiaza si de o baterie cu durata de viata indelungata care permite inregistrari chiar de doua ore sau mai mult.
Noutatea adusa de cei de la GoPro prin aceste modele este posibilitatea de inregistrare video 4K, ecranul touchscreen. Daca Hero3+ si Hero4 ne edifica asupra generatiei din care face parte fiecare, sa vedem in continuare alte cateva caracteristici definitorii ale acestor camere de actiune. Dimensiunile GoPro Hero 4 nu s-au schimbat fata de cele ale predecesoarei Hero3+, carcasele sunt aceleasi si fiecare vine impreuna cu acelasi sistem de prindere. Camera permite inregistrarea la o rezolutie video 4K, la o vitesa de 30 FPS (frame per second) sau filmari de videoclipuri la 1080p cu 120 FPS – varianta black; varianta Silver poate filma videoclipuri 720p la 240 FPS. Senzorul foto de 13 megapixeli permite utilizatorilor sa filmeze videoclipuri si sa faca fotografii chiar si in zone slab luminate.
GoPro Hero 4 va fi adorat de amatorii de sporturi acvatice, intrucat este rezistenta la umezeala si permite filmarea activitatilor sub apa la o mare precizie. Rezistenta camerei merge pana la 40 metri sub apa. Nici din punct de vedere al greutatii diferentele nu sunt mari la Hero 4 fata de predecesoarea sa Hero 3+.
Noile camere Hero 4 beneficiaza de conectivitate Wi-Fi, dar si de Bluetooth. Chiar daca Bluetooth-ul nu pare sa fie de prea mare ajutor in prima faza, va putea sincroniza camera cu un smartwatch si veti putea ajusta setarile chiar de la incheietura mainii. Camerele folosesc carduri de memorie micro SD, avand o capacitate de stocare de pana la 64 GB.
Durata bateriei este un aspect de care utilizatorii s-ar putea sa se planga. Daca bateriile anterioare erau de 1180 mAh, cele noi sunt de 1160 mAh. La filmarea de videoclipuri 4K la 30 FPS pe un Hero 4 Black se va putea filma o perioada de o ora si cateva minute inainte de schimbarea bateriei. Daca mai este activat si Wi-Fi-ul si se foloseste si aplicatia GoPro, timpul este redus la 50 minute.
Un mod de inregistrare care este suportat de variantele 3+ si 4 atat Black cat si Silver este cel de 720p la 120 fps. Cu Wi-Fi-ul oprit, Hero4 Black filmeaza pana la 1 ora 50 minute, Hero 4 Silver pana la 1 ora 55 minute, Hero 3+ Black 1 ora 55 minute iar Hero 3+ Silver 2 ore 20 minute.
Locul bateriei a fost mutat dedesubtul camerei la varianta Hero 4, fata de pozitionarea in partea din spate la Hero 3+. Aceasta pentru a face loc ecranului touchscreen. Astfel bateriile vor avea o forma diferita si nu se vor potrivi de la modelul vechi la cel nou. Chiar daca exista multe imbunatatiri aduse la noile modele, si Hero 3+ raman camere de actiune foarte capabile. Totusi daca vreti sa incercati experienta de filmare 4K, 1080p la 30 fps, recomandam noua generatie GoPro Hero4.