Nu toata lumea obisnuieste sa consume fructele sau legumele cu coaja-cel putin in cazul celor care permit asta. Din obisnuinta si dupa preferinte cojile de fructe si legume sunt aruncate. Poate nu te-ai gandit in sensul acesta insa acestea pot deveni sursa ta pentru varii cazuri, atat de us cosmetic cat si de consum insa sub o alta forma.

Multe dintre ele pot deveni un real ajutor ca si un plus pentru rutina cosmetica sau ca si ajutor pentru diverse activitati in lista zilnica de treburi. Spre exemplu, stiai ca poti folosi coaja de lamaie pentru a curata mult mai bine grasimea? Impreuna cu sarea clasica de bucatarie sau folosind bicarbonat coaja de lamaie poate inlocui alte produse mai scumpe si se dovedeste a fi utila fara doar si poate.

Cand vine vorba de partea de cosmetica coaja de portocala te revigoreaza la fel de bine ca o crema scumpa. Iar daca ai nevoie de hidratare intensa apeleaza la coaja de avocado, bogata in uleiuri. Tot in aceasta categorie coaja de cartof este cea care calmeaza zona sensibila din jurul ochilor, alungand semnele de oboseala.

Iar in bucatarie gospodinele trebuie sa stie ca in general cojile de fructe se pot transforma in arome naturale pentru ce se gateste. Cu coaja de portocala rasa in aluat sau in compozitia de clatite pe termen lung amestecuri de acest gen sunt mici detalii care aduc un plus de gust. Le poti folosi pentru a aduce aroma uleiului, otetului sau chiar in combinatie cu mierea.

Desi clar gusturile nu se discuta este vorba de placerea si poate si obisnuinta fiecarei persoane in parte. Insa gandind rational ai la indemana atat de multe arome pe care le poti folosi fara sa mai investesti, sa cumperi si in plus sunt naturale. Joaca-te cu gusturile si incearca noi combinatii de arome, defineste-ti altfel placerile si delectarile papilelor gustative.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *