franta

frantaTurul Frantei, cel mai faimos tur de ciclism din lume este o cursa anuala de ciclism din tara in care ciclistii acopera in jur de 3.379.6224 de kilometri in doar 23 de zile. Primul zbor al Concorde a avut loc in anul 1969, din orasul francez Toulouse, unul dintre centrele industriei aerospatiale din Europa. Charles Perrault, care avea reputatia de a fi unul dintre cei mai mari autori de carti pentru copii, este cunoscut pentru lucrarile sale Motanul Incaltat si Frumoasa Adormita.

Conceptul de imbracaminte de jeans a aparut in Languedoc-Roussillon orasul Nimes, in Franta, de unde a fost importat de catre Levi Strauss in California pentru a face o adevarata industrie a blugilor pentru cautatorii de aur. Statuia Libertatii, una dintre cele mai recunoscute structuri ale SUA, a fost fabricata in Franta. Apoi a fost daruita catre Statele Unite in anul 1886 pentru a-i sarbatori centenarul. De fapt, fata statuii se crede ca a fost modelata dupa fata lui Eugene Boyer, sotia lui Isaac Singer, faimosul producator de masini de cusut.

In anul 1984, francezii erau oarecum inaintati in abordarea unei vieti mult mai convenabile, din punct de vedere electronic. Serviciul Minitel a inceput cu mult in urma in anul 1984 iar oamenii puteau sa isi plateasa facturile si chiar sa faca cumparaturi din propriile case. Ziua Pacalelilor se crede ca ar fi originara din Franta, din anul 1564, atunci cand tara a inceput sa urmeze calendarul gregorian. Cei care nu stiau despre aceasta schimbare a calendarelor, au fost pacaliti in aceasta zi pentru ca ei continuau sa creada ca 1 aprilie era prima zi din noul an francez.

Franta este casa TGV (Train à Grande Vitesse), franzuzescul pentru tren cu viteza mare. Un tren de testare TGV a stabilit recordul drept cel mai rapid tren atunci cand a ajuns la o viteza de 357 mph in data de 3 aprilie, anul 2007.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *