Skip to content

Femeile si succesul

Exista de cand lumea teoria conform careia barbatii sunt mai buni la conducere decat femeile. Pentru ca ideea de lifer este magulitoare barbatilor le vine greu sa creada ca pot fi „invinsi” de femei. Si totusi, femeile pot fi la fel de bune daca nu chiar sa depaseasca cota de succes. Cel putin asta spun cercetatorii, afirmand ca investitorii de sex feminin au mai mult succes.

Cei de la Universitatea din California spun ca in procente exacte exista cu 2,3% mai multe sanse ca femeile sa faca investitii bune. Si pe principiul unde-s doi puterea creste acolo unde femeile lucreaza impreune cota creste de pana la 4,6%. Iar explicatia pare sa fie mai degraba legata de intuitie si de faptul ca barbatii se avanta sa faca investitii ce se dovedesc proaste. Au prea multa incredere in ei si isi accepta greu infrangerea, de unde si impulsul de a investi si mai mult sau de a crede ca totusi va fi bine in cele din urma.

O alta explicatie este legata de faptul ca barbatii isi doresc rezultate imediate. Parca fara rabdare isi simplifica situatia prin a dori sa se vada ceva concret in scurt timp pentru ca asta aduce nu numai incredere in fortele proprii si magulire insa si posibilitatea de a se lauda cu rezultatul.

Mai mult decat atat exista o problema si pentru faptul ca acolo unde lucrurile nu merg pe roze. In comparatie cu femeile barbatii nu doresc sa vanda actiunile care nu aduc profit. Pur si simplu se incapataneaza sa creada ca pana la urma se vor vedea si rezultatele sperate. Femeile in schimb nu se ataseaza de astfel de investitii si acolo unde nu exista profit renunta cat inca este posibil sa nu se prabuseasca. Pentru ca femeile cauta stabilitate in tot ceea ce fac pana la urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *