Skip to content

Fara depresie, o dieta echilibrata si un plus in starea de bine

Ca alimentatia joaca un rol important in modul in care te simti nu mai este o necunoscuta. Insa adaptat zilelor noastre ne confruntam tot mai des cu stari depresive si stresante. Alimentatia nu mai este aceeasi, digestia nu mai este aceeasi. In fuga de zi cu zi acordam o tot mai mica atentie alimentelor. Si ne grabim mereu, suntem pe fuga, de unde si rapiditatea de a manca sau mai rau tentatia tot mai frecventa pentru fast food.

Pentru a evita starile de depresie si pentru a ne simti bine se recomanda si o dieta alimentara. Schimba din proastele obiceiuri si ai grija de tine este sfatul medicului. Iata ce sa consume:

  • Mai multa vitamina B. O gasesti in carnea slab de pui, in legume, peste sau spanac. Alimente nu foarte pretentioase ce pot deveni parte din meniul frecvent pentru ca nu ingrasa si sunt sanatoase.
  • Magneziu= nuci. Cand nivelul de magneziu scade intervine oboseala, stresul, nervii. Nucile sunt o sursa de magneziu insa apreciate si pentru faptul ca ajuta la secretia de serotonina, acel hormon al fericirii, al starii de bine. La fel de indicate sunt migdalele, alunele.
  • Vitamina D. Printre altele si ea importanta pentru o stare de bine. Si se stie ca organismul uman produce aceasta vitamina in urma expunerii la soare. Cum nu facem asta des suplimentele raman o alternativa.
  • Ciocolata este si ea parte din aceasta lista. Asta nu pentru ca se numara printre gustarile cele mai apreciate ci pentru ca feniletilamina din continutul sau are efecte benefice asupra creierului, de unde si starea de bine. Cu o singura conditie, sa nu contina prea mult zahar.

Pe langa faptul ca fie ne place fie nu organismul are nevoie de  regula, de rutina alimentara fiecare alegere poate influenta modul in care ne simtim si asta nu numai rezumand totul la a fi balonat sau satisfacut pentru a fi mancat ceva gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *