maxresdefaultFacebook planuieste sa foloseasca drone, sateliti si laseere pentru a furniza internet lumii. Dupa ce au anuntat internet.org anul trecut, o initiativa de a imbunatati accesul la internet din jurul lumii, Mark Zuckerberg a dezvaluit Connectivity Lab, o noua echipa de cercetatori care au lucrat la acest proiect ambitios. Acesta spune ca „Connectivity Lab” ar dezvolta noi platforme de conectivitate pe pamant, in aer si in orbita, potrivit unui post al lui internet.org de Joi.

Mark Zuckerberg a scris intr-un post de pe Facebook anuntand Connectivity Lab ca pentru a conecta intreaga lumea va fi nevoie de inventarea unor noi tehnologii. Facebook a angajat oameni de stiinta de la organizatii precum Nasa, National Optical Astronomy Observatory si Ascenta, o companie Britanica care a dezvoltat drona alimentata de soare. Acesti oameni de stiinta vor dezvolta drone alimentate de soare care pot furniza conectivitate de internet de la altitudini inalte sau zone suburbane. Pentru zonele cu intensitate joasa, vor incerca sa dezvolta sateliti care pot radia internet pe pamant, potrivit unui anunt.

Mai devreme luna aceasta,au aparut zvonuri care indicau ca Facebook erau interesati in achizitionarea producatorilor de drone Titan, dar nu se stie sigur daca compania face parte din noul sau plan.

Facebook nu a impartasit prea multe detalii despre aceste noi eforturi, dar Zuckerberg a afirmat ca Internet.org a ajutat deja 3 milioane de noi oameni sa se conecteze la internet in Filipine si Paraguai, dubland numarul de oameni folosind datele mobile.

Google a lucrat la proiecte similare. In Noiembrie 2013, marele motor de cautare a anuntat Project Link, o noua initiativa de a aduce reteaua pe fibra optica in lumea dezvoltarii. Cu cateva luni mai devreme, Google a lansat o idee care suna mai ciudat, sa aduca internetul in zone specifice prin baloane cu aer cald. Initiativa avea numele de cod Project Loon.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *