Record mondial de nefericire scolara- nici nu credeam ca exista asa ceva. Ce griji are un elev mai mult decat sa isi vada de studiu? Nu au un job inca, nu au copii, nu trebuie sa isi chinuie zilele muncind. Este imaginea clasica conturata de parinti insa de fapt ceea ce streseaza foarte mult pe elevi. Un studiu realizat in acest sens arata ca in ceea ce priveste Romania avem cei mai nefericiti elevi. Studiul PISA 2012 claseaza in aceeasi categorie a tarilor care au elevi tristi si pesimisti Coreea, Cehia, Slovania, Estonia si Finlanda.

Care sunt cauzele? De cele mai multe ori se refera la stresul impus oarecum de parinti cand acestia isi doresc rezultate mai bune, cand acestia doresc anumite alegeri. Insa totul difera de la caz la caz astfel ca asiaticii sunt stresati din cauza parintilor si a asteptarilor mari pe care acestia le au. Finlandezii in schimb cunosc probleme cu alcoolul astfel ca un viciu pe cat de grav pe atat de mult afecteaza elevii la o varsta frageda. Iar cand vine vorba de Romania saracia este principalul motiv pentru care elevii se gasesc pe o treapta a nefericirii. Societatea contribuie si ea, lipsurile in general.

Ai putea crede ca scoala in sine ar trebui insa sa ofere o viziune buna asupra vietii. De fapt scoala se pare ca are o influenta de numai 25% in ceea ce priveste succesul unui elev. Restul tine de starea materiala a familiei, a mediului din care provine un elev, modul in care este sau nu incurajat de familie. Specialistii afirma ca societatea si modul in care aceasta se raporteaza la succes si valori reprezinta o alta coordonata in viata unui elev. Pe scurt ce li se da asta primesc si imbratiseaza ori daca profesorii duc o viata modesta si sunt denigrati, daca spaga este modul prin care se poate trece clasa elevii nu pot decat sa se ghideze dupa astfel de principii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *