Ingrijirea zilnica implica nu numai igiena, ceea ce tine de dus ci si o completare pentru piele. Deodorantele sunt din lista acelor produse de care nu te-ai lipsi indiferent de situatie, intr-o comparatie cu parfumul castigand detasat. Insa cu o atentie deosebita fata de ceea ce achizitionezi si fata de ceea ce vei folosi zilnic acestea pot creea alergii, probleme ce vor afecta starea de sanatate.

Insa categoria vizata este cea de deodorante spray care contin aerosoli. Inhalarea acestora poate duce la alergii si pana la astm asta in conditiile in care se va folosi in mod excesiv. Problemele cardiace sunt si ele inscrise in aceasta lista de afectiuni. Cercetatorii spun ca se coreleaza cu inhalarea acestuia. Desigur ca un prim pas ar fi atentia fata de ceea ce un deodorant contine caci in multe cazuri s-a constatat o agravare a unei rinite, eczeme din cauza parfumului sau al unui spray cu este cel de tip antiperspirant. Mai mult decat atat, chiar si cei care nu se stiu sensibili sau cu o alergie anume trebuie sa aiba grija in ceea ce priveste tipul de deodorant cumparat si folosit.

Cazurile de acest gen au alarmat in momentul in care s-a constatat moartea unui tanar de 16 ani. Se pare ca decesul acestuia vine cu o asociere a produselor de ingrijire. Si daca asta ar insemna clar o publicitate negativa care sa aduca o scadere in vanzari s-au facut cercetari pe cont propriu care sa verifice in ce mod poate un deodorant de exemplu sa afecteze. Desi cercetarile au concluzionat ca nu s-a putut ajunge la cazul experimental in care o persoana sa aiba atat de mult de suferit de pe urma folosiriii unor astfel de produse exista totusi inca suspiciuni in ceea ce priveste produsele cu aerosoli.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *