Intr-o zi torida de vara primul gand pe care il ai este racoarea ce vine de la apa rece. Desi a consuma lichide reci nu este ceea ce specialistii ar recomanda- pentru ca scade temepratura corpului dupa care intervine necesarul de a ajunge din nou la temepratura corecta ceea ce iti va oferi o si mai mare caldura- un dus rece aduce numeroase beneficii.

Poate suna a sacrificiu caci in momentul in care vei intra in contact cu apa organismul reactioneaza si ideea de a respinge aceste conditii aduce si mai putini doritori de a face un dus rece. Insa tocmai din aceasta reactie a organismului se accelereaza metabolismul si prin urmare numarul de leucocite creste. Asta inseamna ca sistemul imunitar este stimulat, iar pe termen lung este un plus pentru organism.

In stransa legatura cu aceasta situatie este arderea caloriilor. Daca sistemul metabolic este stimulat arderea de calorii este mai mare pentru ca organismul se “lupta” pentru a-si pastra temperatura optima. Deci slabesti usor si sigur. Efectul invers este ca atunci cand traiesti in conditii de confort cu multa caldura organismul devine lenes de unde si tendinta de ingrasare.

De asemenea in ceea ce priveste frumusetea tenului, un truc din categoria beauty este alternarea apei reci cu apa calda chiar si cand te speli doar pe fata.

Ba mai mult decat atat un dus rece poate avea efecte benefice si cand vine vorba de fertilitate. Asta in cazul barbatilor care sub influenta caldurii va avea o cantitate de hormoni mai mica.

Dar cu toate acestea un dus rece poate fi primul pas spre o raceala. Vine cu riscuri mai ales pentru cei mai sensibili de aceea nu este de recomandat in orice caz. Insa cand te gandesti la efectele benefice iti este imposibil sa nu ai in vedere ca un dus rece iti aduce un plus de sanatate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *