Cat suntem tineri ne bucuram de viata fara atentie prea mare a modului in care gestionam starea de sanatate. Ajungem insa si in punctul in care „regulile” se schimba. Devenim asadar prizonieri in propriul corp, nevoiti sa luptam pentru ceea ce aveam candva.

In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe – Nicolae Iorga

Responsabili de viata, de ceea ce facem si cum ne influenteaza viata si sanatatea orice decizie pe care o vom lua avem nevoie de investigari regulate. Se spune ca este mai bine si mai usor sa previi decat sa tratezi. Si mai ales cand vine vorba de cei care ajunsi la o varsta nu mai au puterea fizica si psihica de a lupta ca in tinerete cu bolile. Din grija pentru sanatate si din grija pentru cei dragi varstinicii sunt o categorie mai sensibila de care sa ne ocupam.

Depistand anumite afectiuni se necesita repetare de analize si o supraveghere ca la carte, constanta. Serviciile de regelmaessige untersuchungen fac la un moment dat parte din vietile lor ca si cand normalul s-ar defini astfel. Multi pleaca peste hotare pentru investigari regulate pentru a tine in frau bolile, pe cat posibil sa le tina la un nivel la care insa sunt suportabile. Costurile nu sunt de dintre cele mai prietenoase, dar cu toate acestea sa nu uitam ca de nevoie nimeni nu se da in laturi de la astfel de servicii.

Cu cat se amana momentul de re-examinare a situatiei medicale cu atat se poate agrava situatia. Cand credeai ca totul merge bine ai putea avea surpriza de zile mari. Si din nou revenim la categoria celor mai in varsta cand complicatiile medicale sunt cele care dau batai de cap. Pe fondul unui organism slabit, pe fondul unor alte probleme medicale sau sensibilitati fiecare caz este aparte. Si starea psihica nu este nici ea de ignorat caci in momentul in care organismul nu are forta si nu lupta si el tratamentele nu pot fi 100% cu efect garantat. Se intampla spre exemplu in cazul unui transplant ca organismul sa respinga noul organ si chiar daca tehnica a fost fara repros totul sa esueze in cele din urma.

Cand tii la sanatatea ta, cand stii care sunt riscurile si cand iti doresti sa faci din fiecare clipa un moment de trait intens vei avea grija ca investigarile sa fie repetate pentru a preveni orice situatie medicala.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *