Daca ai lucrat in bucataria unui restaurant inseamna ca stii cum se practica unele lucruri. Pentru necunoscatori totul este de o finete apreciata. Insa ceea ce nu se stie este ca dincolo de placerea de a manca la restaurant sunt anumite aspecte care ti-ar taia pofta de mancare. Cartea „Restaurant Babylon” este edificatoare in acest sens, o pura educatie despre ce sa eviti si cum sa tii cont de anumite lucruri.

Imogen Edwards – Jones este cea care prezinta realitatea bucatariilor restaurantelor asa cum nu te-ai gandit pana acum. Spre exemplu, sunt destul de frecvente anunturiel de tip oferta a zilei, cu un meniu pe cat de gustos doar sa te gandesti la el pe atat de ieftin. Parca nu ti-ar veni sa crezi si acelasi sentiment il vei avea cand vei afla din aceasta carte ca astfel de oferte sunt de fapt cele de care bucatarii vor sa scape cat mai repede. Stiai ca in momentul in care comanzi un pahar de vin, de presupus a fi „vinul casei” ai putea de fapt sa bei un soi de vin ce la alta masa nu s-a consumat total. Caci strategia restaurantelor este sa vanda la pahar acel vin care nu s-a consumat la o masa.

Mai mult decat atat, aceeasi carte si autoare prezinta in detaliu ceea ce sperie pe toata lumea. Ti-e teama ca a reprosa unui ospatar sau bucatar proasta calitate a produselor te poti „bucura” de saliva angajatilor in mancare. Insa chiar daca nu este intentia directa tot se va intampla de vreme ce bucatarii gusta preparatele si folosesc o singura lingura pentru asta. Iar daca vine vorba de a orna farfuria cu ajutorul salivei bucatarii fac ca acele detalii sa fie bine lipite acolo unde trebuie.

In fond si la urma urmei este riscul tau fata de ceea ce intentionezi sa comanzi…

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *