Diabet

DiabetDiabetul este o tulburare a metabolismului caracterizata de o crestere in nivelul de zahar al sangelui. Un nivel inalt consistent de zahar in sange poate avea consecinte serioase pentru diferite parti ale corpului, incluzand organele vitale ca inima si rinichii.

Diabetul se ofera de multe ori la diabetul zaharat, o conditie caracterizata de o cantitate crescuta de zahar in sange si hiperglicemie. Aceasta conditie poate fi cauzata de deficienta hormonului de insulina, sau un esec a celulelor corpului de a raspunde la insulina. Insulina este hormonul secretat de celula beta a insulitelor pe care Langerhans a fost gasit in pancreas. Acest hormon activeaza celule corpului pentru a absorbi glucoza din fluxul de sange.

Pancreasul este responsabil pentru monitorizarea nivelului de zahar al sangelui si suplimenteaza insulina potrivit pentru a mentine nivelul de zahar al sangelui in zona normala. Excesul de glucoza prezent in fluxul de sange este transformat in grasime si este stocat in tesutul adipos. Pe cealalta parte, cand destula glucoza nu este prezenta in corp, corpul distruge grasimea stocata pentru a produce energie.

O deficienta de insulina, sau o inabilitate a celulor corpului de a raspunde la insulina poate cauza ca nivelul de zahar din sange sa creasca. Diabetul si un numar mare de glucoza din sange poate duce la cateva complicatii pe o perioada de timp. Un nivel de zahar in sange inalt poate duce la cateva complicatii pe o perioada de timp.  Un nivel de zahar crescut in sange consistent poate fi datorat la diabetul slab controlat sau necontrolat, si poate duce la afectarea celulelor sangelui si nervilor. Aceasta boala poate afecta cu adevarat orice parte a corpului.

Diabetul este clasificat in 3 tipuri, tipul 1, tipul 2 si diabetul gestational, tipul 2 de diabet este cel mai comun tip de diabet. Tipul 1 de diabet este cauzat de lipsa de insulina datorita esecului corpului de a produce hormoni. Pe cealalta parte, tipul 2 de diabet este caracterizat de inabilitatea celulelor corpului de a raspunde la insulina.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *