dezastre

Dezastrele naturale sunt imprevizibile si adesea aduc urmari extreme. Fara vreun avertisment prealabil, afecteaza oameni, proprietati, viata in sine. Exista o serie de astfel de fenomene naturale, de dezastre, care au avut loc pe data de 26 – poate este doar o coincidenta, dar mai sunt cateva zile pana vine din nou aceasta data: oare exista vreun risc sa se intample ceva?

Nu exista vreo explicatie stiintifica pentru faptul ca astfel de dezastre au avut loc la data de 26, intrucat sunt imprevizibile. Coincidenta sau nu, in continuare prezentam cateva astfel de fenomene.

Un cutremur si un tsunami devastator au avut loc pe data de 26 decembrie 2004 in Oceanul Indian. Pagubele pe care le-a adus s-au facut simtite in parti din Indonezia, Sri Lanka, India si Tailanda. Peste 230.000 persoane au fost ucise si mai bine de 500.000 ranite de valurile uriase ce au fost provocate de cutremurul puternic.

O eruptie vulcanica foarte puternica a avut loc la 26 august 1883. Este vorba de eruptia vulcanului Krakatoa, care a trimis in atmosfera un nor de cenusa de peste 30 mile si ale carui vibratii seismice au declansat de asemenea tsunami-uri de peste 50 metri ce au maturat totul din calea lor.

Intr-un moment de sarbatoare – a 52-a aniversare a statutului de republica, India a fost lovita de un masiv cutremur in zona Gujarat. Cutremurul s-a produs la aceeasi data fatidica de 26, in luna ianuarie 2001. Au fost ucise atunci peste 20.000 persoane, mai bine de 160.000 au fost ranite, iar cutremurul de 7.9 grade pe scara Richter a afectat peste 300.000 locuinte.

Aceeasi data de 26, in luni diferite si in ani diferiti, a fost marcata de alte dezastre naturale. Oamenii de stiinta si geologii au acum ajutorul tehnologiei si pot emite dinainte avertismente ale producerii lor. De ce au totusi loc unele dezastre naturale pe aceeasi data – cea de 26 a lunii – nu poate fi insa explicat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *