Sa savurezi o cafea…probabil ceea ce caracterizeaza diminetile pentru multi dintre noi. In unele cazuri mai putin indicata, in altele ce tine de o stare de bine. Si nu, nu este un mit ci cafeaua chiar te poate trezi la propriu. Insa efectele sale nu se opresc aici. Stiai ca:

  • Este un bun antioxidant? Un studiu realizat in 2005 arata cum continutul dintr-o cafea depaseste nivelul legumelor sau fructelor in ceea ce priveste nivelul de clasificare ca si antioxidant.
  • Te relaxeaza? De asemenea cu baza un studiu se pare ca cercetatorii au facut o corelatie concreta intre aceasta licoare si modul in care ne simtim. Si este de ajuns sa o mirosi pentru ca organismul sa se simta deja usor relaxat.
  • In ceea ce priveste bolile este un bun „medicament”? Asta raportat la Parkinson si la ciroza. Se pare ca pe termen lung cei care consuma cafea au sanse mai mici de a dezvolta astfel de boli in comparatie cu cei care stau departe de cafea. Si mai exact pentru cei care obisnuiesc sa consume alcool chiar si in cantitati la limita, mai ales in randul tinerilor, exista cu pana la 20% mai putine sanse de a se imbolnavi pe viitor.
  • Cafeaua are proprietati antidepresive? Din nou studiile arata ca in randul consumatorilor de cafea exista cu pana la 50% mai putine sanse de a avea ganduri sinucigase. Si mai mult decat atat sunt cu 10% mai fericiti.

Partea cea mai populara insa o reprezinta energia pe care o cafea ti-o poate oferi. Si in stransa legatura cu aceasta se pare ca si nivelul de inteligenta este stimulat, alaturi de ceea ce inseamna mentinerea activitatii cerebrale la un nivel mai ridicat. Te si vezi mai inspirat, mai plin de viata si cu energie suficienta pentru a putea face fata provocarilor inca de la inceputul zilei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *