In Romania moda de a avea pe cineva angajat special pentru a avea grija de cainele celor care nu au suficient timp de plimbari si dresaj exista insa nu la nivel profesional. Romanul prefera sa lase cainele in grija vecinului sau al unor rude pana cand va reusi sa faca de unul singur ceea ce obisnuia sa faca. Insa o data cu asta vine si necesitatea de a dresa cainele. O prima problema este din nou lipsa de timp. Insa cand nu poti tu poate dresorul de caini.

Meseria de dresor de caini nu este la fel de raspandita ca in strainatate spre exemplu. Caci ne gandim daca am avea dresori nu am mai avea caini rataciti pe strada, caini agresivi si asa mai departe. Pastrand totusi acel loc al meseriei pe piata unii castiga destul de bine pentru ca nu exista concurenta. Insa cat pentru a considera ca este profitabil? Pentru multi aceasta meserie a devenit necesitatea de a fi util in mai multe sensuri pentru ca acei detinatori de caini sa realizeze ca pot avea parte de un pachet complex. Altfel parca nimeni nu ar dori sa isi dreseze cainele caci ce poate face dresorul de meserie ce nu am putea face fiecare dintre noi?

Cu un spatiu care sa fie a doua casa pentru acei caini care nu au in grija cui sa ramana o perioada de timp, cu un cabinet veterinar sau poate o farmacie de profil un dresor de caini il gasesti activand in astfel de domenii. Desi stiu si spun asta cu tristete ca romanii sunt prea putin interesati exclusiv de dresaj cel putin lucreaza in domeniul de care sunt atrasi si in paralel cand se iveste ocazia profeseaza ceea ce le place cel mai mult.

Banoasa sau nu profesia de dresor canin implica pasiune totala fata de catei. Insa pentru unii ramane doar asta…

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *