dulciuri

Exista un mit in societate care spune ca un consum de dulciuri poate sa duca la obezitate si chiar la boli cronice precum diabetul. In fapt situatia sta insa cu totul altfel. Nu poti sa ajungi obez doar din cauza ca mananci multe dulciuri. Obezitatea este o afectiune ce apare datorita mai multor factori combinati: obiceiuri alimentare proaste, stil de viata sedentar, miscare fizica putina etc. Consumul excesiv de dulciuri poate sa duca la cresterea greutatii corporale, insa cu totii stim ca orice exces nu este benefic.

Diabetul, pe de alta parte, nu este cauzat de consumul de dulciuri. Conditia medicala este intr-adevar marcata de o crestere a nivelului de zahar din sange, insa nu are legatura cu obiceiul de a manca dulciuri regulat. Avand insa diabet, recomandarea este evitarea dulciurilor.

Contrar conceptiei comune, o persoana sanatoasa ar trebui sa ia intotdeauna un desert dupa o masa copioasa. Majoritatea dintre noi tindem sa nu facem lucruri despre care auzim ca nu sunt recomandate. In momentul in care ne abtinem de la dulciuri, ne cuprinde o pofta enorma si ulterior ajungem sa consumam mai multe decat trebuie.

Un studiu realizat recent a dezvaluit faptul ca un consum regulat de ciocolata neagra poate sa reduca pofta de dulciuri. Pe parcursul studiului, un grup depersoane a trebuit sa consume o cantitate de ciocolata neagra zilnic pentru o perioada de timp, iar dupa incheierea studiului s-a descoperit ca respectivul grup a consumat pe total perioada cu 15% mai putine calorii decat un alt grup care nu a consumat zilnic ciocolata neagra in aceeasi perioada.

Este adevarat ca deserturile nu reprezinta sursa cea mai sanatoasa de carbohidrati pe care o putem gasi. Carbohidratii sunt acele alimente care ne ajuta sa ne recapatam puterile si energia pentru a functiona corespunzator. Un consum moderat nu are insa cum sa afecteze, ci dimpotriva chiar poate sa ajute la echilibrarea nivelului de nutrienti din organism si a substantelor din sange.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *