primul maratonprimul maraton

primul maraton

A alerga la maraton este mare lucru si multi atleti mari nu reusesc sa treaca ei din prima linia de finish, insa multi neinitiati in asa ceva, multi amatori de alergat sau persoanele care vor sa-si testeze rezistenta fizica incearca sa-si faca intrarea in aceasta lume. Insa, ce ar trebui sa faca si cum ar trebui sa se pregateasca pentru aceste lucruri? In cele ce urmeaza.

Pregatirea dinainte de maraton este esentiala si nu se poate sa treci peste ea. Trebuie sa incerci sa te pregatesti cu cel putin un an inainte de marea cursa. Daca tot ai inceput si iti doresti atat de tare sa concurezi la o asemenea mare alergare, atunci fa tot ce poti inca din timp.

Incepe prin niste alergari usoare in fiecare zi pana cand te vei obisnui si vei capata destula forta si energie sa faci fata unei alergari de macar o ora pe zi. Apoi, nu te gandi ca, cu toate ca te pregatesti foarte bine din timp, vei ajunge la linia de finish inaintea multor oameni sau chiar printre primii, pentru ca este foarte greu pana si pentru alergatorii mari.

Pana cand sa vina ziua cea mare a alergarii in forta de 2 sau 3 ore, ai facut cam tot ce ai putut sa faci posibil. Restul este in mare parte departe de orice control al tau. Vine de la sine. Asteapta-te la multimi de oameni care aclama, huiduie, striga, fac poze, se imbulzesc, dar si te incurajeaza de fiecare data cand vei trece pe langa ei. Asteapta-te sa vezi o multime de alergatori ca si tine si chiar mai buni ca tine in cadrul acestei competitii sportive.

Fa  in asa fel incat sa ajungi devreme la cursa ca sa te mai pregatesti un pic, sa afli regulile si sa vezi si pista in cauza. Daca este vorba despre un maraton, este posibil sa se tina pe o strada sau un drum principal care va fi eliberat de orice tip de trafic. Fa tot ce poti si asteapta-te la rezultate bune. Oricum ar fi, e spre binele tau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *