Niciodata doi oameni nu pot sa impartaseasca o aceeasi experienta de viata, decat daca sunt frati sau ceva de genul, insa nici ca frati nu se poate ca cineva sa aiba parte de aceleasi experiente de viata si de trairi in fiecare zi si nici nu se poate trece prin aceleasi situatii prin care a trecut altcineva pentru ca viata fiecaruia este unica si fiecare avem propriile limite, feluri de a trai, perspective asupra vietii si asa mai departe.
Fiecare sintre noi interpreteaza lucrurile intr-o alta maniera, intr-un fel unic, stocheaza amintirile in alt mod si trece prin viata de zi cu zi in felul sau. Asta face ca o potentiala colaborare sa reprezinte o necesitate pentru sanatatea creierului.
Cu toate ca binenteles ca fiecare dintre noi se gandeste ca metoda lui este cea mai buna solutie sau maniera de a face un lucru, a castiga si alte perspective de la alte persoane ne ajuta creierele sa gaseasca noi solutii si noi tehnici pentru problemele atat personale, cat si profesionale.
Fie ca unele conversatii sunt axate pe religie, finante, politica sau trenduri legate de dieta, oamenii ar trebui sa exerseze sa devina niste ascultatori mai buni. A-ti opri si a reduce la tacere propriile ganduri in timp ce altul vorbeste poate fo o adevarata provocare, insa creierul are nevoie de un pic de disciplina pentru a deveni mai ascutit si mai atent.
Mediile colaborative sunt esentiale pentru o dezvoltare a activitatii cerebrale. Unii oameni care se bucura de faptul ca muncesc in mod independent anuleaza gandul si alunga imaginea vizuala a momentului cand vor trebui sa colaboreze cu alti oameni intr-o sarcina de echipa. Oricum, acesti indivizi independenti sunt foarte inteligenti si pot beneficia cel ami mult de pe urma a putina activitate in echipa.