Se spune ca facand fapte bune in viata e ca si cand iti cumperi un loc in rai, desi nu trebuie sa vina fortat ci din suflet si cu dorinta proprie de a face asta. A face voluntariat este o modalitate de a empatiza cu suferinta altora insa mai mult decat atat de a ajuta atat cat poti pe cel de langa tine. Si daca si cercetarile au dovedit efectul benefic al voluntariatului nimic nu ar trebui sa te mai opreasca din aceasta misiune.

Un studiu realizat de cei de la University of Exeter Medical School a demonstrat ca cei care fac voluntariat au o speranta de viata mai mare, sunt mai sanatosi si mai fericiti. Pentru fiecare categorie exista si o explicatie. Cea din planul psihologic se refera la implinirea sufleteasca de a putea ajuta, la linistea interioara. Se spune ca atunci cand nu poti sa te ajuti pe tine o vei face cu cei din jur. Insa partea buna este ca totul se poate transforma intr-o forma de terapie pentru persoana in cauza si in egala masura sa aduca un zambet si pentru cei in nevoi.

Intr-un mod mai exact se arata conform studiului ca cei care practica voluntariatul au cu 40% mai putine sanse de a suferi de hipertensiune. De asemenea in randul aceleasi categorii de persoane mortalitatea este mai scazuta cu pana la 22%. Desi nu este inca total cert corelatiile voluntariatului cum ar fi pozitia sociala, venitul si aspecte legate de cum si cat iti permiti sa faci voluntariat conform aceluiasi studiu se arata ca aceste fapte se coreleaza cu tarile unde voluntariatul este o chestiune comuna si practicata intens.

Din punct de vedere psihic in primul rand este cert ca voluntariatul aduce numeroase beneficii, satisfactie si de aici starea de bine infleunteaza la randul sau sanatatea fizica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *