In trecut lipsa electricitatii si nu numai face obiectul nevoii ca munca fizica umana sa completeze si sa intervina pentru un bun mers al lucrurilor. In timp s-au dezvoltat noi posturi si altele au ramas istorie. Nu mai exista usier pentru ca avem usi care se deschis singure. Si lista acelor meserii care nu le mai intalnim in zilele noastre ne aduce o imagine clara a ceea ce inseamna evolutia in timp a locurilor de munca.

  1. Alarma umana. Se intalnea in Anglia si Irlanda si presupunea ca alarmistul sa bata cu un bat de bambus la geamul somnorosului pana cand acesta se trezea. Misiunea lui se incheia cand clientul aparea la geam. Cum reusea el sa se trezeasca asta nu mai stie nimeni.
  2. Paznic la caini. Te duce cu gandul la o meserie care nu presupune mai nimic insa de fapt paznic la caini insemna la propriu sa ai grija de caini. Pentru ca in vremurile stravechi sa vii insotit de caine si la biserica job-ul presupunea grija pentru linistea in lacasul sfant.
  3. Curatarea lanei. In unele zone inca si in lumea moderna mai exista batrani in lumea rurala unde lana este folosita pentru diverse articole vestimentare. Pana cand sa fie folosita insa necesita curatare si un intreg proces pana cand ajunge sa fie ca un fir de atat. In trecut curatarea acesteia se realiza cu ajutorul urinei si oamenilor special angajati pentru asta.
  4. Groom of the stool. Era angajatul care se ocupa de igiena regelui. Desi stergatorul la fund nu pare o meserie de onoare la timpul sau era o mandrie pentru ca un astfel de post era bine vazut. Mai cu seama pentru ca si o astfel de meserie implica o educatie aleasa.
  5. Colectarea deseurilor umane. Cei care curatau oala de noapte; acestia trebuiau sa isi faca meseria doar pe timp de nopate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *