petreceri pentru copii

Un copil ajunge un adult sanatos doar atunci cand duce o viata corecta, care sa implice nu doar procesul de invatare si de educare, ci si cel de socializare si distractie. Asadar, ca actuali sau viitori parinti, avem datoria de a le oferi celor mici toate conditiile necesare prin care sa se dezvolte corespunzator. Chiar daca scoala are intr-adevar un urias impact asupra educarii copilului, petrecerile la care sa participe si alti micuti de varste asemanatoare, au o semnificatie la fel de importanta – ei vor invata cum sa se comporte, care si cum sunt caracterele celor din jur, dar si cum sa colaboreze unii cu ceilalti, astfel incat sa fie mereu multumiti si fericiti.

Chiar daca de cele mai multe ori parintii nu au suficiente resurse prin care sa le organizeze copiilor lor petreceri, la care sa participe si prietenii lor cei mai apropiati, cel putin o data pe an acestia fac un efort prin care sa ii duca in extaz pe prichindei.

Iata care sunt avantajele unor petreceri pentru copii la care sa participe chiar si animatori deghizati in personajele lor mult iubite si indragite:

  • Cei mici se vor cunoaste mult mai bine – e foarte important pentru copii ca nu doar sa cunoasca cat mai multe persoane de aceeasi varsta, ci sa si interactioneze frecvent cu prietenii. Asta inseamna ca se vor cunoaste cat mai bine, vor invata din comportamentul lor si vor realiza de unii singuri cum trebuie sa se comporte, astfel incat relatia lor sa mearga ca la carte.

Pana la final, acestia vor realiza cat de important e sa se accepte unii pe ceilalti asa cum sunt, doar ca relatia dintre ei sa fie cat se poate de frumoasa.

  • Cei timizi vor deveni mai relaxati in public – cu cat vor avea niste prieteni mai apropiati cu care sa intre in contact si cu care sa se distreze la astfel de petreceri, cu atat se vor obisnui sa se afle in centrul atentiei si sa socializeze.

Totusi, ca parinte, nu ar trebui sa ii impui astfel de petreceri, ci sa il lasi pe el sa decida daca si-o doreste sau nu – de altfel, tot el ar trebui sa isi invite persoanele pe care si le doreste sa ii fie alaturi in aceste clipe.

  • Cu totii vor invata sa colaboreze – cei mici vor invata in cadrul unor astfel de petreceri ca pentru ca un anumit joc sa se desfasoare placut si corespunzator, ei trebuie sa se accepte si sa colaboreze unii cu altii.
  • Copiii vor intelege ca parintii ii iubesc foarte mult, tocmai pentru ca le-au organizat o petrecere atat de amuzanta si de distractiva.
  • Toti cei mici sunt de cele mai multe ori plini de energie, inclusiv seara, inainte de somn. Astfel, parintii sunt de cele mai multe ori nevoiti sa gaseasca cele mai bune modalitati prin care sa-i linisteasca si sa ii covinga sa se odihneasca. Totusi, atunci cand cei mici participa la o astfel de petrecere, se vor distra atat de tare, incat vor fi epuizati intreaga zi. Asadar, somnul lor va fi cat se poate de linistit si de odihnitor.

Acestea fiind spuse, aceste petreceri influenteaza intr-adevar destul de mult viata sociala a copiilor, fapt pentru care parintii ar trebui ca cel putin o data pe an sa ii uimeasca cu un astfel de eveniment, pe care cu siguranta nu il vor uita niciodata, mai ales daca la aceasta va lua parte si personajul mult admirat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *