In lumea internetului este foarte usor sa te lasi purtat de val si uitand ca esti la locul de munca sa pierzi vremea online. O arata si studiile care plaseaza Romania, din pacate, pe un loc rusino, penultim in Europa. Se pare ca angajatii ropmani sunt productivi doar 49%. Care sa fie cauza? Una dintre ele este sigur timpul petrecut pe internet, care nu are legatura cu munca in sine. Mai exact plarformele de socializare care castiga teren in lista de activitati de interes.

Pentru a combate astfel de situatii, pentru a impulsiona si a controla angajatul angajatorii prefera din ce in ce mai des sa se “alieze” cu soft-uri modern menite sa supravegheze din umbra. Cu alte cuvinte chiar daca te feresti de ochii curiosi ai colegilor si de privirea sefului asta nu inseamna ca ai cum sa ascunzi faptul ca petreci timp pe internet.

Mai mult decat atat, studiile arata ca o data ce suntem intrerupti de la munca avem nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a ne relua sarcinile ca la carte. Este necesar doar un moc deranj astfel ca va conta pana si cele 5 minute petrecute de un angajat pe facebook.

Ochii din umbra. Astfel le putem numi pe acele soft-uri care de cele mai multe ori nu vizeaza un accord din partea celor care sunt “urmariti”. Practic ai putea crede ca nimeni nu te descopera insa in realitate un astfel de soft ofera date exacte: cate minute ai petrecut pe un site, cat de productive esti in anumite interval si asa mai departe.

Este poate un lucru de asteptat in lumea moderna in care traim. Insa cand vine vorba de informatii personale cum sunt conturile de e-mail angajatorul nu are voie sa invadeze intimitatea. Si totusi,  vei fi urmarit unde si cat intri, ce faci in lumea online.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *