,,O poza fara rama, e ca un suflet fara corp”– Van Gogh

rame tablou

Desi aparent rama unui tablou este un lucru de o importanta redusa, in realitate ar trebui sa acordam mai multa atentie acestor detalii care fac diferenta. Ramele sunt un suport care ofera protectie si imbunatatesc farmecul vizual al tablourilor, fotografiilor, al imaginilor in general. O rama bine aleasa pune in evidenta lucrarea artistica si are rolul de a spori elementele cheie ale imaginii.

Rama unui tablou pe care il asezi in casa are mare importanta in decorarea intregului ansamblu. Un efect de senzatie l-ar avea imbracarea unei poze intr-o rama gen rococo, alaturata unui mobilier minimalist. In acest mod s-ar scoate foarte bine in evidenta calitatile esentiale ale celor doua stiluri. O alta alternativa ar fi asezarea unei succesiuni de 3 sau de 5 tablouri, cu aceeasi forma, aceeasi plaja de subiect si in special rame cu geometrie identica. Pentru camera copilului sunt indicate ramele in culori vesele, pozitive. Chiar si fara panze, doar cu rol estetic, ramele se pot pune pur si simplu pe perete, fara vreo panza sau alt fel de suport de informatie. Practic, se foloseste rama doar pentru decor, recomandata pentru spatiile inguste, cum ar fi holurile.

De asemenea, lucrarile de mari dimensiuni se pot aseza langa un perete, fara sa fie atarnate ci numai pozitionate, asemenea unui plan inclinat. Aceasta imagine creata va fi una extren de actuala si de moderna.

Rame pentru o pictura clasica

La o astfel de pictura vom alege, categoric, o rama clasica. Fie cu ornamente sau mai simpla, cert este ca rama e bine sa fie profilata si mai lata. In ceea ce priveste culorile, varianta pentru care s-a optat la inramarea acestei picturi este rama vernil aurie patinata. Culoarea aurie din rama este o solutie care nu da gres la astfel de picturi, cu conditia ca auriul sa fie pe gustul tau.

Rame pentru pictura decorativa pe panza

Astfel de picturi pot fi expuse si fara rama, insa daca se doreste o rama, se poate folosi una simpla, dreapta, iar ca si culoare se alege fie o culoare in ton fie complementara sau neagra.

Inramarea tablourilor in acuarela

Acuarela sau grafica pe hartie se inrameaza foarte frumos cu passepartout de carton suficient de lat. In acest caz folosirea sticlei este obligatorie.

Alegerea culorii pentru rama tablourilor

Acum, dupa ce am stabilit stilul ramei, sa vedem cum alegem culoarea. Am avea 2 variante: fie sa alegem o rama complementara ca si culoare culorii predominante din pictura, fie sa alegem o culoare prin similiaritate. Alegerea este in functie de preferintele fiecaruia.

Pentru alegerea unei rame complementare ca si culoare, iata un truc pentru inramarea unei picturi cu o larga paleta de culori tari: mijesti ochii, adica ii inchizi pe jumatate astfel incat sa vezi usor cetos printre ei. In felul acesta iti va aparea in raza vizuala culoarea predominanta din pictura.

In orice situatie, nu uitati ca nu exista o solutie unica de inramare. E bine sa testezi mai multe variante de asortari pana cand o vei gasi pe cea care iti place cel mai mult. Site-ul www.holz-art.ro (poti accesa pagina cu un click pe rame tablouri) iti va sta la dispozitie pentru a alege nu doar rama de tablou potrivita, ci si pe gustul tau. Livrarea este gratuita iar in caz ca vei dori sa o returnezi, nu va trebui sa suporti niciun cost de retur.

De admin

Un comentariu la „Cum alegi rama unui tablou”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *