Se spune ca o fata va fi mult mai apropiata de tata pe cand un baiat de mama. Este deja un lucru cunoscut si se pare ca aceasta afinitate se va pastra si cand vine vorba de a alege partenerul de viata. Femeile vor cauta mereu acel barbat care aduce in trasaturi de orice fel cu tatal lor si asta este deja dovedit stiintific.

In jurnalul “Evolution” s-a publicat rezultatul acestui studiu care are la baza comportamentul animalelor, ceea ce se coreleaza cu modelul uman. Unul din cercetatorii participanti la studiu, Tucker Gilma, sustine ca din numeroase puncte de vedere oamenii se aseamana cu animalele in alegerea partenerului. Astfel ca acele femele care si-au ales partenerii care seamana destul de mult cu tatal au avut mai multe sanse de imperechere si s-au reprodus de mai multe ori fata de cele care nu au facut asta.

Explicatia este una simpla si anume se considera ca tatal a avut succes la imperechere, in misiunea de “vanatoare” astfel ca sansele de a gasi un barbat cu o gena buna, care sa semene cu tatal, sunt mai mari cand se urmareste acest scop.

Cercetatorii pun totul pe seama “intiparirii sexuale”, practic ceea ce au vazut in familie si modul in care au fost crescuti reprezinta pe mai tarziu aspecte de care sa se tina cont in procesul de selectie a partenerului. In cazul uman se tine cont de exemplul tatalui, caci daca mama a fost fericita cu un barbat asemeni sansele ca fiica sa aiba o viata de asemenea ar putea fi mai mari daca se tine cont in alegerea partenerului de caracteristicile similare cu cele ale tatalui.

Teoria este una clara insa asa cum cercetatorii spun este mult mai dificil in a demonstra “intiparirea sexuala” in cazul oamenilor. Este general valabil, de multe ori si constientizam acest fapt insa ramane inca o intrebare deschisa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *