Skip to content

Cu nostalgie si promovare buna

De multe ori se spune ca parca mai putin conteaza ca ai voce si performanta buna daca nu ai cum si cine sa te promoveze asa cum trebuie. Un exemplu in industria muzicala este chiar Inna care a cunosctu valul de succes in strainatate pana cand si Romania sa o “recunoasca”. Nici bine nu stia sa lege doua propozitii in engleza ca aceasta colinda lumea intreaga. Nu te-ai intrebat de ce unii reusesc sa sparga topurile internationale si altii poate la fel de talentati nu?

Cum totul consta in promovare iata ca inca o data se demonstreaza asta. Puterea exempului vine de la piesa “Baby blue”. Nimic nou caci dateaza din 1971 cand trupa Badfinger o lansa. Ceea ce devine spectaculos este ca aceasta piesa si-a cunoscut valul de succes abia acum. Piesa a fost inclusa in coloana sonora a serialului “Breaking bad”. Si nu oarecum ci la episodul final.

Drumul spre glorie. Cu un impact deosebit pe piata “Breaking Bad” a adus succes nebun si piesei. Dateaza din 2008, a ajuns deja la al cincilea sezon si de-a lungul timpului fanii au sustinut continuitatea. Un serial cu umor negru, cu de toate de la intriga la actiune politieneasca pana la aspecte psihologice. Premiat la Emmy, cu alte 2 nominalizari la Golden Globes, alte castiguri la Saturn Awards si multe altele nu este de mirare ca partea sonora aleasa sa fi devenit peste noapte imbratisata de public si cu un avant in topurile preferintelor. Sa ne intoarcem la piesa, “Baby blue” a fost ascultata intens. Potrivit celor de la Spotify numarul celor care au ascultat piesa a crescut cu 9000%.

Finalul serialului a venit cu o viteza impresionanta pentru ascultarea acestei melodii. 10,3 milioane de americani au urmarit episodul, deci ne imaginam ce public a avut piesa. Cum poate la vremea sa nu a cunoscut niciodata. Dar iata ca promovarea buna face acest lucru posibil chiar si dupa ani. Ce e bun in timp nu paleste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *