Fiecare parinte isi doreste ca puiul sau sa aiba o viata cat mai frumoasa, lipsita de griji si probleme, sa aiba o cariera cat mai reusita si o viata usoara. Sigura ca fiecare ne dorim acest lucru mai ales ca din momentul in care apar copii tot orizontul si toate lucrurile se schimba in mod radical.

Stiti acea intrebare: „Ce te vei face cat esti mare”? Este intrebarea pe care toate rudele, toti prietenii si toti apropiatii o pun copilului iar el, de fiecare data are cu totul si cu totul alte raspunsuri.

Te surprinde faptul ca il vezi atat de nehotarat pe copilul tau si in fucntie de dispozitia lui el iti ofera un raspuns. Iti doresti sa stie ce vrea de la viata insa este imposibil sa ii ceri asa ceva copilului. Daca vom face un exercitiu de memorie, ne vom uita in urma si ne vom aminti probabil ca asa eram si noi cand eram copii si ca pana sa ajungem la facultate ne-am gandit si ne-am razgandit de foarte multe ori in privinta meseriei.

De asemenea, mai stim ca orice copil isi doreste sa fie artist cand este mic. Ce-i drept, talentul trebuie sa fie cultivat iar copilul trebuie sa fie orientat spre ceea ce considerati ca ii place in mod deosebit.

Exista numeroase asociatii sau scoli unde copii pot urma anumite cursuri si mai apoi pot sa isi formeze o cariera de succes.  De exemplu  www.ecoledemusique.ro este o scoala care va sti sa initieze copilul, sa il faca sa isi perfectionezele abilitatile si astfel vei reusi ca si parinte sa realizezi care va fi cariera copilului tau.

Nu trebuie sa uiti faptul ca fiecare copil este special in felul lui si are diferite calitati. Ei bine, se pare ca tu, ca si parinte esti primul profesor din viata copilului deoarece acesta va invata de la tine inainte sa invete de la altcineva.

Esti prima persoana care trebuie sa ii redirectioneze si sa modeleze personalitatea si calitatile unui copil. Alaturi de tine el isi va contura pasiunile. In plus, trebuie sa te astepti si sa fii contient de faptul ca micutul nu va mai avea aceeasi parere si cand se va maturiza.

Sigur ca exista o parte din copii care reusesc sa devina in viata ceea ce si-au dorit inca de cand erau mici insa aceasta rata este foarte mica. De regula, oamenii se razgandesc de foarte multe ori pana cand isi aleg o meserie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *