Cunoasterea face diferenta in toate domeniile cand a avea o baza de informatie vei face cele mai bune alegeri. Si cand vine vorba de fructe cu totii stim ca acestea se indica ca si consum zilnic. Stiai insa ca perele sunt complexe si au un lung sir de beneficii pentru sanatate?

Partea cea mai buna este ca acestea au putine calorii ceea ce le face o alegere foarte buna chiar si pentru cei care sunt la dieta. Au un maxim de 80 de calorii la 100 de grame de pere. Si cu un continut mare de vitamine vei beneficia de fibre, potasiu, fosfor iod si un lung sir de vitamine, de la A la B1, B2 si vitamina C. Insa partea mai putin buna pentru o parte este ca perele au continut mare de zahar, iar pentru diabetici perele nu sunt indicate.

Cu toate acestea perele se dovedesc a fi surse de sanatate pentru ca actioneaza benefic pentru diverse afectiuni. Spre exemplu sunt un sedativ usor, un laxativ natural si nu numai. De la anemie la surmenaj, de la reumatism la astenie perele sunt mereu o alegere buna cu un plus pentru sanatatea ta.

Pentru ca au in continutul lor vitamina C perele sunt excelente pentru a elimina febra in cazul unor raceli. Mai mult decat atat acestea elimina excesul de mucus in acelasi caz de raceala, calmeaza tusea si grabeste vindecarea. Si cand te vei confrunta cu probleme digestive, constipatia, perele consumate vor actiona si de aceasta data pentru a rezolva problema. Datorita continutului de celuloza perele regleaza tranzitul intestinal pe termen lung ca si consum, pe termen lung ca si actiune benefica in acest sens.

Perele ar trebui apreciate si consumate frecvent mai ales pentru complexul de minerale, cele esentiale pentru ca organismul sa faca fata in fiecare zi la nivelul de stres si energie necesar.

 

De admin

Un comentariu la „Consumul de pere si beneficiile pentru sanatate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *