Skip to content

Consumul de ananas si beneficiile de dincolo de savoarea sa

Ananasul este prea putin consumat avand in vedere beneficiile pe care le putem castiga. Este savuros insa nu pe gustul oricui. Facand parte din categoria fructelor este desigur plin de vitamine insa sunt cu mult mai multe aspecte interesante pe care sa le ai in vedere. Cateva curiozitati despre ananas:

  • Ananasul ajuta digestia. Contine enzime si bromelina si nu numai fructul in sine insa si cotorul verde al ananasului este cu un continut mare de vitamine si substante benefice. Printre alte se favorizeaza digestia.
  • Ananasul este antiinflamator. Din nou bromelina este cu un efect terapeutic caci tratamentele cu aceasta substanta ajuta la coagularea sangelui si trateaza inflamatiile. De asemenea sunt suplimente alimentare cu o astfel de baza.
  • Ajuta sistemul imunitar. In principal vitamina C este cea care favorizeaza o accelerare a organismului cand raceala loveste iar ananasul contine din plin aceasta vitamina. Chiar si cand nu exista o nevoie acuta consumul de ananas aduce aportul de vitamina C de care avem nevoie zilnic.
  • Bun antioxidant si sursa de energie. La fel ca si alte fructe per general vorbind ananasul poate fi o alegere ideala pentru perioadele de dieta si detoxifiere. Mai mult decat atat este o sursa de energie pentru ca are in continutul sau mangan.
  • Ananasul se pare ca este benefic si pentru durerile in piept, pentru a preveni bolile de inima.
  • Contine foarte multa apa, ceea ce il face perfect pentru curele de detoxifiere, un ajutor penturu ficat si rinichi pentru a elimina toxinele din organism.

Ananasul a fost descoperit de Cristofor Columb. Ajunge in Europa in secolul XVI si se afla in topul preferintelor ca si fruct exotic. Pentru ca este dulce si racoritor insa nu numai pe timp de vara ideal pentru consum. Unii cercetatori spun ca acesta ar influenta si potenta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *