A comunica eficient cu clientii tai implica atat asigurarea, cat si preluarea de informatii. Ceea ce le spui clientilor tai conteaza foarte mult, la fel de mult cat conteaza si tonul pe care spui ceea ce spui-insa a-i asculta pe acestia este la fel de important, poate chiar si mai mult decat atat.
Este in mod definitiv si mai important sa iti alegi cuvintele cu grija, alegand un limbaj axat pe consumatori si un ton cat mai adecvat. De exemplu, axeaza-te pe felul in care produsele si serviciile tale sunt adecvate cu nevoile clientilor, nesubliniind concentrarea pe tine sau pe compania ta pentru a evita sa ajungi la a parea centrat pe sine sau egoist.
A-ti asculta clientii chiar necesita a acorda o atentie deosebita la ceea ce spun acestia-nu doar a-i lasa sa vorbeasca pe ei, ci mai degraba a le asculta vorbele si cuvintele, dar si mesajele non-verbale.
A auzi nu este acelasi lucru cu a asculta: in alte cuvinte, a primi unele semnale sonore nu este acelasi lucru cu a acorda atentie la acestea. Ascultatul eficient implica a-ti face timp in a te asigura ca intelegi cu adevarat pespectivele clientilor, solicitand feedback de la acestia si raspunzand in mod adecvat.
Clientii sunt si mai fericiti cu furnizarea de servicii care sunt receptive la nevoile acestora. Avansul social media a crscut in mod considerabil asteptarile clientilor pentru reactie iar companiile trebuie sa se adapteze. Acum, ca clientii pot sa se extinda prin intermediul atator de multe surse de social media, companiile trebuie sa fie proactive in monitorizarea si raspunderea pentru ingrijorarile impartasite de clienti in acest mod. Clientii se asteapta la un raspuns de fiecare data cand ajung la orice canal aleg-rapid inca.
Este important sa-ti satisfaci clientii si sa le furnizezi cele mai bune servicii si produse, atfel incat sa iti devina fideli si sa ramana la tine.