Familia KennedyFamilia Kennedy

Astazi, voi continua seria de coincidente bizare care par sa fie blesteme. Lista de azi este si mai dubioasa, decat cea de ce ieri. De ce? De exemplu …

„Duminica intunecata” este un cantec compus de pianistul si supravietuitor al Holocaustului, Rezso Seress. Povestea spune ca editorul care a primit partiturile s-a sinucis la scurt timp. Apoi, un cizmar a citat cantecul in nota sa de suicid. Mai departe, se spune ca unii oameni s-au sinucis aruncandu-se in Dunare, avand partiturile langa ei. Blestemul a urmat cantecul peste Atlantic, „New York Times” vorbind despre legaturi intre sinucideri si „Duminica intunecata”. Cantecul avea sa fie interzis de catre postul european BBC. In cele din urma, pana si compozitorul a ajuns sa se sinucida.

Diamantul Hope („Speranta”) are reputatia de a aduce nenorici si nenoroc proprietarului. Declinul marchizului de Montespan in favoarea regelui Ludovic al XIV-lea. Maria Antoaneta si Ludovic al XVI-lea erau proprietarii diamantului inainte de executia acestora. Printesa de Lamballe a fost ucisa de multime dupa ce a purtat diamantul. May Yohe, fosta sotie a lui Francis Thomas Hope a dat vina pe bijuterie pentru ghinionul ei.  Evalyn Walsh McLean si-a pierdut fiica si fiul, in ciuda faptului ca tocmai ea il refacuse popular.

Blestemul Kennedy a folosit adesea avioane pentru a-si ucide victimele. Avionul in care se afla Joseph P. Kennedy a explodat in timpul unei misiuni din al al Doilea Razboi Mondial. Kathleen A. Cavendish Kennedy (1948) si John F. Kennedy, Jr. (1999) au m urit in accidente de avion. John F. Kennedy a fost asasinat in 1963, iar in 1984 David A. Kennedy a murit in urma unei supradoze de cocaina si medicante. In 1997 Michael L. Kennedy a murit intr-un accident de ski.

Dupa ce a fost invins in batalia de la Tippencanoe pe 7 noiembrie 1811, profetul Shawnee l-a blestemat pe guvernatorul William H. Harrison, blestem care a afectat intreaga prezidentie SUA. Intre 1840 si 1960, la fiecare 20 de ani, fiecare presedinte a murit in timpul in care era presedinte, majoritatea (patru din sapte) fiind asasinati. Blestemul a fost rupt in 1980, cand Ronald Reagan a supravietuit atentatului asupra vietii lui.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *