despre Halloweendespre Halloween

Frunzele isi schimba culorile si deja s-a lasat o racoare in aer. Toamna este aici si Halloweenul de asemenea este dupa colt. In timp ce milioane de copii di de adulti din toata America se pregatesc deja cu costumatii care mai de care, cu petreceri frumoase si tematice, cu idei pentru trick-or-treat pentru cartierul lor, unele lucruri despre Halloween se pierd in pregatirile pentru aceasta zi speciala pentru americani.

Stii tot ceea ce ar trebui sa stii sau ce este despre Halloween? Daca nu stiu cei din America, tu nu stii nici atat, tocmai de aceea in cele ce urmeaza vei afla o serie de lucruri surprinzatoare despre acesta sarbatoare colorata a mortilor.

Este menita sa il sfideze pe cel rau

Crestinii americani au adoptat Halloweenul din sarbatorirea All Hallows’ Eve. Acesti crestini credeau in existenta celui rau. Mai degraba decat sa fuga si sa se ascunda de teama, acesti oameni au ales sa lupte impotriva celui rau prin atacarea slabiciunilor acestuia.

Satana a fost unul dintre cei mai buni ingeri ai lui Dumnezeu, insa aceasta mandrie personala a dus la decaderea lui. Prin urmare, raul a fost infatisat drept o creatura cu coarne si cu coada pentru a se rade de el, crezand ca asta l-ar pune pe fuga.

Povestea lui Jack of the Lantern

Potrivit cu o legenda irlandeza, diavolul a venit odata dupa sufletul unui hot numit Jack. Mai tare decat ai fi crezut, Jack l-a pacalit pe diavol sa nu ii ia niciodata sufletul. Dupa ce a trait o viata plina si lunga, lui Jack i-a fost interzis sa intre in rai pentru ca era prea pacatos.

Atunci cand a ajuns in iad, diavolul si-a tinut promisiunea si nu l-a primit nici acolo pe Jack. Diavolul se spune ca l-ar fi aruncat pe Jack intr-un dovleac scobit, pe care l-ar fi folosit drept lampa. Asadar, Jack a devenit Jack of the Lantern.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *