Oricine stie ca recomandarea este ca pana la consumul de fructe si legume acestea sa fie spalate. Si nu este o nevoie care sa vizeze spatul acestora pentru a indeparta poate un strat de praf depus pe acestea. Pentru ca de cele mai multe ori nu sunt naturale asa cum se crede acestea sunt stropite in procesul de crestere cu chimicale. Pentru ca solul sa fie mai fertil, pentru ca fructele si legumele sa creasca mai repede, de unde si productia mai mare, de unde si profitul. Este un cerc vicios care aduce pe mesele noastre fructe si legume stropite din plin cu chimicale.

Desi nu in sinea lor contin aceste chimicale suprafata lor este bogata in astfel de substante. De aceea spalarea este mai mult decat indicata. Insa nu in modul simplu si banal in care ai putea crede. Iata cateva metode care sa te ajute sa indepartezi total urmele de chimicale de pe suprafata legumelor si a fructelor:

  • Bicarbonatul de sodiu. Folosit si pentru cazurile in care doresti sa inlaturi mirosul mai putin placut din frigider acesta curata eficient si urmele de chimicale. Astfel ca fara sa exagerezi in a spala pur si simplu il lasi sa actioneze in apa in care vei lasa fructele si legumele.
  • Un aparat la fel de eficient, cu apa activa. Este un proces care sa actioneze asupra pesticidelor, transformand pelicula in una inofensiva daca se va consuma.
  • Apa cu otet se dovedeste la fel de eficienta, folosita in acelasi mod ca si in cazul apei in care se dizolva bicarbonat.

Astfel de metode simple te vor asigura ca nu consumi la randul tau chimicale. Caci a indeparta coaja acestora nu este tot timpul o solutie avand in vedere ca aceasta contine si ea vitamine la fel ca fructul sau leguma in sine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *