ostil

ostilMahalaua Dharavi din Mumbai, India, gazduieste in prezent intre 750.000 si aproape un milion de oameni, care reusesc sa locuiasca intr-o zona de aproximativ 217 hectare. Prin comparatie, dimensiunea Parcului Central din orasul New York se intinde pe o suprafata de 341 hectare. Cum este de asteptat, conditiile de supravietuire nu sunt cele mai bune in aceasta maahala, unde numai cativa locuitori se bucura la acces de apa curenta si curata, locuinte sigure si facilitati adecvate de toaleta.

Cu toate acestea, Dharavi are o economie care se afla in crestere, cea mai mare parte a sa fiind bazata pe productie, inregistrand o cifra de afaceri anuala estimata la aproape 500 de milioane de dolari.

Arica din Chile

Arica este cel mai nordic oras al statului chilian, care are in componenta sa o populatie de aproape 200.000 de locuitori. In timp ce este considerata cel mai arid loc de pe Pamant, Arica este, de asemenea, cunoscuta si pentru temperaturile sale placute. Orasul este situat la ocean, la confluenta a doua rauri, fiind cunoscut pe plan local si ca Orasul Etern de Primavara. Se pare ca nu descrie atat de bine primavara, deoarece aici cad, in medie, numai 0,76 milimetri de ploaie pe an.

Marea Moarta- Israel, Iordania

 Marea Moarta este un lac din Orientul Mijlociu, marginit de catre Iordania, Palestina si Israel. Tarmul si suprafata marii se afla la aproape 420 de metri sub nivelul marii, apa de aici fiind de 9,6 ori mai sarata decat cea a oceanului, iar din aceasta cauza nicio vietuitoare nu reuseste sa traiasca in apele Marii Moarte. Cu toate acestea, aceasta zona este foarte cunoscuta in lume, devenind o statiune de sanatate pentru o buna perioada de timp.

Oymyakon, Rusia

 Acesta este un oras mic din Siberia, unde traiesc aproximativ 500 de persoane. Desi este un loc unde temperaturile nu au coborat mai mult de -67,7 grade Celsius, Oymyakon este caracterizat in permanenta de temperaturi incredibil de mici, plasand acest oras ca fiind cel mai rece oras din lume. In timpul iernii, aici temperaturile nu vor depasi niciodata pragul de inghet, iar solul din oras este in permanenta inghetat. Pentru a inmormanta pe cineva, autoritatile trebuie sa incalzeaza pamantul cu cateva zile inainte, pentru a reusi sa faca groapa in mod normal.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *