london eye

london eyeRoata gigant de observare si-a sarbatorit a 15-a aniversare la inceputul acestui an, astfel ca, trebuie sa aflam cateva lucruri pe care nu le stiam despre simbolul Londrei, care a devenit rapid una din cele mai mari atractii din Londra, din momentul in care a fost deschis in anul 2000.

Ochiul Londrei

La cei 135 de metri pe care ii are, London Eye este a patra cea mai mare roata Ferris din lume, si nici macar nu clinteste in fata celor 20 de cladiri de top din Londra. De exemplu, cea mai mare cladire in capitala Angliei are o inaltime de 300 de metri. Totusi, circumferinta rotii este de 425 de metri, astfel ca daca nu ar fi fost o roata, aceasta constructie ar fi mai inalta decat Shard.

O plimbare in cadrul London Eye dureaza aproape 30 de minute si are o viteza de deplasare de aproape 10 kilometri pe ora.

Echipa, formata din sotul si sotia David Marks si Julia Barfield, au venit cu ideea pentru London Eye in urma unui raspuns in cadrul unei competitii din anul 1993, care cerea londonezilor de a proiecta un nou punct de reper pentru a sarbatori intrarea in noul mileniu. Ideea celor doi a prins foarte bine, iar roata s-a deschis pe data de 9 martie 2000- a fost cu intarziere, astfel ca din punct de vedere tehnic nu a prezentat intrarea in noul mileniu.

Cu mai mult de 3,5 milioane de vizitatori anual, London Eye este cea mai populara atractie turistica din Marea Britanie. De asemenea, cei care se ocupa de constructia celebra a Londrei au declarat care sunt vedetele care au vizitat London Eye, iar Kate Moss se afla pe primul loc, cu 25 de vizite in acest loc. Insa vedeta care detine recordul la cele mai multe vizite la London Eye este nimeni alta decat Jessica Alba, care a facut acest „drum” de 31 de ori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *