manager

Se poate spune ca a fi manager inseamna sa mergi pe cele cinci functii clasice ale managementului si anume organizare, planificare, coordonare, evaluare si raportare, doar ca in practica aceste lucruri nu stau chiar asa. A fi manager inseamna sa fii inventiv, sa te documentezi, sa gasesti solutii pentru vaste probleme si implicit sa implementezi noi strategii de colaboarare, de conducere si de prosperitate.

Atunci cand indeplinesti cele mai bune obiective inseamna ca ceea ce detii tu ca si parte de cunostinte se egaleaza cu ceea ce se cere in fisa postului. Dar cum se face ca cei mai multi manageri reusesc sa progreseze fara a avea initiativa si creativitate?

Recent am descoperit ca si in cadrul companiilor se apeleaza la furtul de idei, si cum anume? Pai prin simpla sugestie a unei solutii ipotetice la care se cere o rezolvare. Managaerul le sugereaza angajatilor probleme la care acestia trebuie sa gaseasca o solutie. In cele din urma, meritul nu este al managerului ci al celui care a venit cu ideea. Cat de hilar poate fi aceasta chestie?

Pentru ca a fi manager inseamna sa te integrezi in totalitate in problemele firmei, sa incerci sa iti cunosti personalul si sa observi care este mediul de lucru, care sunt abilitatile angajatilor si unde este loc de o imbunatatire. Cu toate ca a fi manager inseamna sa studiezi si sa te documentezi cat se poate de mult cu privire la cerintele fisei de post, a verifica angajatii inseamna ca roadele muncii tale au folos.

Poti planifica, pot organiza fiecare echipa sau fiecare departament astfel incat acesta sa dea randament, sa aduca cele mai multe beneficii pentru firma, iar aceasta inseamna ca tu ca si manager trebuie sa fii alaturi de angajati la fiecare pas, sa le dai sugestii si rezolvari ipotetice unor probleme.

Este important sa stii care este perspectiva companiei pentru ca tu sa stii cum sa iti planifici timpul si resursele in masura in care iti doresti acest lucru. Ca si manager nu trebuie sa te indoiesti ca nu stii, ca nu poti aborda o situatie sau ca nu ai rezolvare pentur o alta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *