Skip to content

Cat de mult afecteaza fumatul

Fumatorii asociaza viciosul obicei cu diverse situatii care chipurile ii ajuta fie sa se concentreze fie sa se linisteasca. De fapt este pasul negarii cand nu constientizeaza cat de mult afecteaza de fapt fumatul. Nu numai in interior insa cu fiecare tigara aprinsa sunt cu un pas inainte de a imbatrani prematur. Departamentul de Oncologie din Finlanda a detaliat aceasta poveste.

De la chip la intreg organismul un fumator isi accelereaza problemele daca nu chiar aduce un aport in aparitia altora. In ceea ce priveste chipul acneea se agraveaza, apar pete. Si nu numai atat caci prin ingerarea substantelor din fiecare tigara elasticitatea pielii este afectata, practic dispare actiunea colagenului si astfel peielea este predispusa de a deveni flasca, ridata in scurt timp.

Pilozitatea este si ea o alta parte a problemei caci se intensifica sau apare pur si simplu acolo unde nici nu erau semne de asa ceva. Iar din punct de vedere estetic dantura este vizibil afectata. Sa spunem ca la acest capitol exista si remedii insa partea mai putin placuta este investitia pentru a recapata zambetul atragator.

Parul este si el afectat caci este predispus la rupere pana cand sa se dezvolte normal, cu risc de a se rari si de a ajunge la calvitie. Femeile isi pierd parul, un minus pentru feminitate. Si cum nu este de ajuns efectele fumatului continua cu unghiile care se deterioreaza si se ingalbenesc din cauza fumatului. Dar stomacul nu este nici el exclus. Cea mai mare problema este legata de aparitia ulcerului caci fumatul face ca organismul sa nu poata sa combata in mod normal bacteria care provoaca ulcerul.

Apetit sexual redus si poate cea mai grava situatie la nivelul plamanilor. In 9 din 10 cazuri aparitia cancerului la plamani se coreleaza cu fumatul. Cat de mult afecteaza acest obicei? Mai mult decat ai putea crede, mai mult decat la exterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *